ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τρία άγνωστα βοηθήματα στον οργανισμό για να αντέξει τη ζέστη

04 Αυγούστου 2023, 18:00

images

Δεν σβήνουμε όλη μέρα και νύχτα το κλιματιστικό και αποφεύγουμε να κυκλοφορούμε τα μεσημέρια πεζοί κάτω από τον ήλιο. Παρόλα αυτά, νιώθουμε συνεχώς ταλαιπωρημένοι από τη ζέστη... Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; 

Υπάρχουν κάποιες κινήσεις - ματ που ελάχιστοι γνωρίζουν και οι οποίες βοηθούν να αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά την παρατεταμένη ζέστη, απαλλάσσοντας τον ψυχισμό μας από το συνεχές συναίσθημα ταλαιπωρίας...

Κρύο νερό

Κι όμως είναι αλήθεια! Το κρύο νερό αναζωογονεί σε μεγάλο βαθμό και με μεγάλη διάρκεια. Αν είστε από αυτούς που αποφεύγουν τις κρύες θάλασσες και κάνουν ντουζ με ζεστό νερό ακόμα και στον καύσωνα, κάνετε 2-3 μέρες μία δοκιμή να υποβάλλετε το σώμα στο σοκ του κρύου νερού για λίγα λεπτά μία ή δύο φορές την ημέρα. Προσοχή μόνο αν είστε καρδιοπαθείς, οπότε εσείς καλύτερα να μην το δοκιμάσετε στην πιο ακραία του μορφή αν δεν ενημερώσετε πρώτα το θεράποντα ιατρό σας.

Φρούτα στη διατροφή

Φάτε, αντί για άλλο πρωινό ή μεσημεριανό ή δείπνο, μία μεγάλη φρουτοσαλάτα από διάφορα καλοκαιρινά φρούτα αφού πρώτα τα έχετε αφήσει μία ώρα να παγώσουν καλά στη συντήρηση του ψυγείου. θα εκπλαγείτε πόση εσωτερική ανακούφιση θα νιώσετε μετά από μερικές ημέρες που θα έχετε αντικαταστήσει ένα γεύμα σας με παγωμένη φρουτοσαλάτα. Από τη δοκιμή αυτή πρέπει να εξαιρεθούν όσοι υποφέρουν από διαβήτη ή προδιαβήτη διότι τα φρούτα περιέχουν σάκχαρα.

Λιγότερο ύπνο

Η αλήθεια είναι ότι ο ύπνος είναι ωφέλιμη, απαραίτητη για τον οργανισμό μας διαδικασία που μάς ανανεώνει. Αλλά όταν κάνει πολλή ζέστη και κοιμόμαστε πάνω από 7-8 ώρες ημερησίως, ο ένας ύπνος...φέρνει τον άλλον! Πέφτουμε δηλαδή σε απραγία, βαρεμάρα και νιώθουμε σαν να σέρνουμε τα πόδια μας αντί να περπατάμε. 

Παρότι λοιπόν η μεσημεριανή siesta (ξεκούραση) είναι βάλσαμο για την καρδιά και τον εγκέφαλο, φροντίστε να διαρκεί μισή ώρα με 45 λεπτά και όχι παραπάνω, διότι μετά θα νιώθετε μέχρι το βράδυ ταλαιπωρημένοι και με δυσκολία στην κίνηση.

Σχετικά Άρθρα