ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ψυχραιμία συστήνει η Επίτροπος Υγείας για τον κορωνοϊό που "χτύπησε" την Ελλάδα

26 Φεβρουαρίου 2020, 14:40

images

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στη φάση της ανάσχεσης της διάδοσης του ιού Covid-19", δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για την Υγεία, Στέλλα Κυριακίδου λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί από την ελληνική κυβέρνηση το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Η κ. Κυριακίδου ζήτησε από τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εξετάσουν τα σχέδια για την αντιμετώπιση πανδημίας λόγω της εξάπλωσης του ιού Covid-19 και τα κάλεσε να ενημερώσουν τις ευρωπαϊκές αρχές για τα σχέδια αυτά.

Όπως είπε, αποκλίνουσες προσεγγίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του ιού πρέπει να αποφευχθούν και προανήγγειλε ότι θα εκδοθούν σύντομα οδηγίες προς όσους ταξιδεύουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού.

Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα

Μέσα στο προηγούμενο 24ωρο η Ελλάδα εξέτασε πάνω από 30 πιθανά κρούσματα που αφορούσαν ανθρώπους οι οποίοι είχαν συμπτώματα γρίπης και είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία ή αλλού. Παρότι το πιο "ύποπτο" θεωρείτο αυτό ενός 56χρονου από τον Πειραιά, ο οποίος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικό στην Αθήνα, τελικά η ... δυσάρεστη έκπληξη ήρθε από την Θεσσαλονίκη όπου αποδείχτηκε να νοσεί από κορωνοϊό μία 38χρονη γυναίκα. Η ασθενής είχε επιστρέψει προ ημερών από την Ιταλία και είχε συμπτώματα γρίπης τα οποία επέμεναν. Παρότι η γενική της κλινική κατάσταση είναι καλή, ήταν επί δύο τουλάχιστον 24ωρα σε συγκατοίκηση με τους οικείους της, από τους οποίους ζητήθηκε να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να περάσει το προληπτικό διάστημα καραντίνας των 14 ημερών.

Η  38χρονη νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», λαμβάνει αντιική αγωγή και δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην υγεία της, καθώς είναι γνωστό πια ότι ο κορωνοϊός δημιουργεί ήπια σχετικώς συμπτώματα στους νέους και υγιείς. 

Εν τω μεταξύ, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο ελληνικό υπουργείο Υγείας, και ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη για νέα ευρεία σύσκεψη με φορείς.  

Διαβάστε οδηγίες και αναλυτικά ρεπορτάζ του ygeiawatch για όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον κορωνοϊό:

https://www.ygeiawatch.com.cy/news/ygeia/sarwnei-o-korwnoios-sthn-italia-ti-laoos-egine-kai-exaplwohke-h-epidhmia

https://www.ygeiawatch.com.cy/news/ygeia/pente-alhoeies-gia-ton-neo-korwnoio

https://www.ygeiawatch.com.cy/news/ygeia/pws-apofeygoyme-tis-iwseis-sta-aeroporika-taxidia

https://www.ygeiawatch.com.cy/news/ygeia/pws-plenoyme-swsta-ta-xeria-gia-na-apofygoyme-ioys-kai-mikrobia

https://www.ygeiawatch.com.cy/news/ygeia/korwnoios-ta-paidia-mexri-9-etwn-den-peoainoyn-enw-to-80-twn-nosoyntwn-exei-hpia-symptwmata

Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Σχετικά Άρθρα