ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Παραλείπουν οι άνδρες τα check-ups τους;

12 Ιουνίου 2022, 08:00

images

Μια πρόσφατη εθνική έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες διαπίστωσε ότι το 33% των ανδρών δεν αισθάνεται την ανάγκη για ετήσιους ελέγχους υγείας. Ειδικότερα, σχεδόν τα 2/3 των ατόμων που ερωτήθηκαν, πιστεύουν ότι είναι «πιο υγιή από τους άλλους». Επιπλέον, σχεδόν δύο στους πέντε από τους συμμετέχοντες παραδέχτηκαν ότι συχνά απευθύνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ιατρικές συμβουλές.

Η δημοσκόπηση Harris διεξήγαγε αυτήν τη διαδικτυακή έρευνα για το Orlando Health στο Ορλάντο της Φλόριντα. Στη μελέτη συμμετείχαν 893 ενήλικες άντρες στις ΗΠΑ ηλικίας 18 ετών και άνω.

Ο Δρ Thomas Kelley, ειδικός Οικογενειακής Ιατρικής στο Orlando Health Physician Associates, είναι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους άνδρες εξαπατούν τον εαυτό τους. Σημειώνει ότι «είναι στατιστικά αδύνατο για την πλειοψηφία των ανδρών να είναι πιο υγιείς από τους υπόλοιπους».

Σύμφωνα εξάλλου με τον Δρ. Kelley «ακόμα κι αν νομίζετε ότι είστε υγιείς και δεν αντιμετωπίζετε συμπτώματα, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα που συχνά περνούν απαρατήρητα και μπορεί επίσης να είναι απειλητικά για τη ζωή εάν αφεθούν ανεξέλεγκτα, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της αρτηριακής πίεσης που μπορεί να είναι μια ωρολογιακή βόμβα για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό, καθώς και του καρκίνου του παχέος εντέρου, που είναι ένας από τους πιο θανατηφόρους καρκίνους που υπάρχουν, αλλά μπορεί να προληφθεί».

Οι γιατροί και οι ειδικοί στη Δημόσια Υγεία μελετούν τη στάση των ανδρών στην υγειονομική περίθαλψη εδώ και πολύ καιρό. Έχουν ακούσει μια πληθώρα δικαιολογιών για την παράλειψη αναζήτηση ιατρικής βοήθειας.

Ο Δρ Kelley ανέφερε ότι οι άνδρες συχνά επικεντρώνονται στην υγεία όλων των άλλων εκτός από τον εαυτό τους. Σχεδόν το 40% των ανδρών που ερωτήθηκαν δίνει προτεραιότητα στην υγεία των κατοικίδιων τους, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τη δική του υγεία!

Τέλος, σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης (CDC):

Το 13,2% των ανδρών στις ΗΠΑ ηλικίας 18 ετών και άνω έχει «σχετικά κακή ή κακή» υγεία.

Το 14,1% των ανδρών ηλικίας 18 ετών και άνω καπνίζει.

Το 40,5% των ανδρών ηλικίας 20 ετών και άνω υποφέρει από παχυσαρκία.

Το 51,9% των ανδρών ηλικίας 20 ετών και άνω έχει υψηλή αρτηριακή πίεση ή/και παίρνει φάρμακα για την υπέρταση.

Οι άνδρες στις ΗΠΑ πεθαίνουν κατά μέσο όρο 5 χρόνια νωρίτερα από τις γυναίκες. Παρόμοιο είναι το ποσοστό και στην Ευρώπη.


Σχετικά Άρθρα