ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΕξετάσειςΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι ΗΠΑ θρηνούν 500.000 νεκρούς αλλά το φως άρχισε να φαίνεται στο τούνελ

23 Φεβρουαρίου 2021, 07:00

images

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν διέταξε να κυματίζουν από σήμερα μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα ομοσπονδιακά κτίρια των ΗΠΑ, σε ένδειξη πένθους για την επικείμενη υπέρβαση του ορόσημου των 500.000 θανάτων από την COVID-19. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκη ενημέρωσε μάλιστα ότι οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες για πέντε ημέρες. Την ίδια ώρα, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε σημαντική μείωση σε νέα κρούσματα και θανάτους...

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Φεβρουάριο η μείωση στις μολύνσεις κορωνοϊού είναι μεγάλη αφού έπεσαν στο μισό τα νέα περιστατικά κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, πάνω από 5 εκατομμύρια ήταν τα κρούσματα την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σε σχέση με τα 2,4 εκατομμύρια την περασμένη εβδομάδα.

Όπως προέκυψε από τα δεδομένα του ΠΟΥ, στην Αμερική μειώθηκαν σημαντικά τα κρούσματα, από 444.000, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σε 169.000, την περασμένη Κυριακή. Πτώση του αριθμού των μολύνσεων γνωρίζει και η Ευρώπη, καθώς 150.000 λιγότερα περιστατικά της φονικής νόσου καταγράφηκαν σε έξι εβδομάδες. Μείωση διαπιστώνεται και στον αριθμό τον θανάτων στον πλανήτη. Πάνω από 98.000 έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό, την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, σε σχέση με τους 66.000 που πέθαναν την περασμένη εβδομάδα.

Συνολικά, οι μολύνσεις ξεπερνούν τα 111 εκατομμύρια ανά τον κόσμο, ενώ οι θάνατοι φτάνουν τα σχεδόν 2,5 εκατομμύρια. Οι εμβολιασμοί, όπως έχει παρατηρηθεί και διατυπωθεί από λοιμωξιολόγους, μειώνουν τον δείκτη μεταδοτικότητας.

Στο Ισραήλ, όπου έχει εμβολιαστεί το ένα τέταρτο του πληθυσμού, έχει αρχίσει η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς τα επιδημολιογικά δεδομένα είναι ενθαρρυντικά. Στη Βρετανία, τη χώρα της Ευρώπης που επλήγη περισσότερο από την επέλαση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, έχουν γίνει ανακοινώσεις για χαλάρωση των μέτρων, ύστερα από τον εμβολιασμό 15, περίπου, εκατομμυρίων ανθρώπων και την πτώση του δείκτη μεταδοτικότητας R στο 0,6.Σχετικά Άρθρα