ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Απαραίτητες οι προληπτικές εξετάσεις και στα παιδιά

19 Δεκεμβρίου 2019, 09:10

images

Η γενική αίματος ως προληπτική εξέταση για τον έλεγχο αναιμίας πρέπει να γίνεται σε όλα βρέφη ηλικίας 9-12 μηνών και 15-18 μηνών σε παιδιά υψηλού κίνδυνου για σιδηροπενική αναιμία. Και αυτή δεν είναι η μόνη περίπτωση που τα παιδιά πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις...

Στην ίδια κατηγορία είναι τα παιδιά με ελκώδη κολίτιδα, σύνδρομα δυσαπορρόφησης και παχυσαρκία αλλά και  τα κορίτσια στην εφηβεία μετά την πρώτη έμμηνο ρύση.

Ο παιδίατρος θα επιλέξει κάποιες εξετάσεις για το δικό μας παιδί μεταξύ των ετών 2-8 χρονών και 12-16 χρονών . Ενώ έλεγχος αρκετών δεικτών συνίσταται να γίνεται μεταξύ 9-11 χρονών και 17-21 χρονών γα να προλαμβάνεται εγκαίρως ο νεανικός διαβήτης. 

Εξάλλου, ο έλεγχος της όρασης θεωρείται επιβεβλημένος από την ηλικία των 12 μηνών με επανάληψη της επισκέψεως σε ηλικία των 24 μηνών και 5 ετών, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP). Επίσης συνίσταται έλεγχος HIV για εφήβους ηλικίας 16 -18 ετών. 

Σημαντικός είναι επίσης ο έλεγχος για δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας σε ηλικία 21 χρονών και όχι σε ετήσια βάση από ηλικίες 11-21 χρονών . 

Τέλος, αναγκαία θεωρείται η οδοντιατρική εξέταση και η φθορίωση για την εξασφάλιση καλής στοματικής υγιεινής συστήνεται κάθε 6 μήνες σε παιδιά από 5 χρονών και άνω . 

Σχετικά Άρθρα