ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

7th International Multithematic Scientific Bio-Medical Congress

11 Νοεμβρίου 2019, 07:05

images

Διεξήχθη 7- 9 Νοεμβρίου στην Κύπρο το 7th International Multithematic Scientific Bio-Medical Congress στο Cultural Center του European University Cyprus με την οργάνωση και την εποπτεία του καθηγητή Δρ Ιωάννη Πατρίκιου.

Με δύο σημαντικές ομιλίες συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου   ο Δρ Απόστολος Παπαλόης, διευθυντής Ερευνητικού, Εκπαιδευτικού και Πειραματικού Κέντρου της ELPEN, Ad. Associate Professor στο European University Cyprus, School of Medicine , Επισκέπτης Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Harvard, και αναπληρωτής πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Πειραματική Έρευνα και Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Οι δύο παρουσιάσεις του Δρ Παπαλόη αφορούσαν πειραματικές εργασίες σε αντιοξειδωτικά φάρμακα σε ισχαιμίες ενδοκοιλιακών οργάνων. Τα όργανα αυτά είναι το πάγκρεας και το ήπαρ.  Το Σάββατο είχε δε κεντρική ομιλία με θέμα "The timeline of research: Examples from Greece and abroad. What has the past taught us? What will the future bring us?".

Το συνέδριο διεξήχθη στην αγγλική γλώσσα αλλά την τελευταία μέρα υπήρξε ένα WORKSHOP στα ελληνικά με τα εξής θέματα:

“Καρκίνος Ουροποιητικού Συστήματος. Οι ασθενείς σε συνάντηση με εξιδεικευμένους Ιατρούς” που συνδιοργανώθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων σε συνεργασία με την Κυπριακή Ουρολογική Εταιρεία και συντονιστές:
- Δρ. Σταύρος Χαραλάμπους, Ουρολόγος, Προέδρος Ουρολογικής Εταιρείας.
- Δρ. Παύλος Δράκος, Ογκολόγος, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ΠΑΣΥΚΑΦ.

Χαιρετισμό πραγματοποίησαν ο καθηγητής Δρ. Ιωάννης Πατρίκιος, πρόεδρος Οργανωτική Επιτροπής Συνεδρίου και πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και ο  Δρ. Παύλος Δράκος, ογκολόγος, πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής ΠΑΣΥΚΑΦ.

Την ομιλία με τίτλο «Μη-διηθητικός καρκίνος ουροδόχου κύστεως» έκανε ο  Δρ. Κωνσταντίνος Τρύφωνος, χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος από το Συνέσιο Ιατρικό Κέντρο, Λάρνακας. Την ομιλία «Διηθητικός καρκίνος ουροδόχου κύστεως» έκανε ο Δρ. Πρόδρομος Φιλίππου, ουρολόγος, από το Απολλώνιο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, Λευκωσίας.

Την ομιλία με τίτλο «Διαχείριση του πόνου στην ουρολογία» έκανε ο Δρ Αντώνης Όξινος, αναισθησιολόγος, συνεργάτης με Απολλώνιο, Αρεταίειο, Αμερικανικό Ιατρικό Κέντρο, Μάνα και Παιδί Ιατρικό Κέντρο.

Μ. Τσ.

Σχετικά Άρθρα