ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Χείλη για… φίλημα με την βοήθεια πλαστικών χειρουργών και δερματολόγων

31 Ιουλίου 2019, 16:49

images

Η ηλικία αφήνει τα σημάδια της και στα χείλη μας που χάνουν όγκο και γίνονται άτονα. Άλλοτε πάλι, δεν έχουν όγκο από τα νεανικά μας χρόνια λόγω γενετικής προδιάθεσης. Αυτό πρέπει να το λαμβάνει σοβαρά ο γιατρός που θα αναλάβει να τα κάνει πιο ελκυστικά ώστε να μην απομακρυνθούμε πολύ από αυτό που η φύση προσδιόρισε για εμάς. Όπως σε όλα στην ζωή, παν μέτρον, άριστον!

Πάντως, τα fillers μπορούν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα μέσα σε μερικά λεπτά. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι το υαλουρονικό οξύ και το αυτόλογο λίπος, δηλαδή το λίπος το οποίο λαμβάνεται από το ίδιο το σώμα του ασθενούς. Η χρήση των υλικών αυτών ενδείκνυται μάλιστα τόσο για τη διόρθωση του περιγράμματος των χειλιών όσο και για τις ρυτίδες γύρω από το στόμα, γνωστές και ως «ρυτίδες του καπνιστή».

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, χωρίς σημάδια και πόνο και έχουν μεγάλη διάρκεια. Η γιατρός μας δίνει πάντως και άλλη λύση: «Αντί για τα παραπάνω υλικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν βλαστοκύτταρα του ίδιου του οργανισμού. Κατά την εφαρμογή της διαδικασίας, λαμβάνεται λιπώδης ιστός από σημείο στο οποίο υπάρχει περίσσεια, γίνεται ειδική επεξεργασία, απομονώνονται τα βλαστοκύτταρα και στη συνέχεια, εγχέονται όπου χρειάζεται. Η εφαρμογή αυτή ενισχύει την κολλαγονογένεση, με μακροχρόνια αποτελέσματα», αναφέρει η Δρ Αναστασία Σεφέρη- Δανιήλ MD, PhD, πλαστική χειρουργός.

Σχετικά Άρθρα