ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τι συμβαίνει όταν κάποιος απεχθάνεται το σεξ

03 September 2019, 18:19

images

Οι άνθρωποι είμαστε από την φύση προγραμματισμένοι να αγαπάμε το σεξ, να μας ικανοποιεί και να συμπληρώνει την ευζωία μας.

Απόδειξη ότι η επιθυμία στα υπόλοιπα θηλαστικά (τόσο στα αρσενικά όσο και τα θηλυκά) ταυτίζεται χρονικά αποκλειστικά και μόνο με την ωορρηξία του θηλυκού ώστε με την σεξουαλική πράξη να επιτευχθεί και εγκυμοσύνη.

Ενώ στους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, δεν υπάρχει επιθυμία για το σεξ μόνο μία ημέρα το μήνα (που η γυναίκα έχει ωορρηξία) αλλά κι όλες τις υπόλοιπες, ενώ ομοίως λειτουργούν κι όταν η γυναίκα δεν έχει πια έμμηνο ρύση.

Κι ενώ για τον άνθρωπο, το σεξ είναι ένα «δώρο» για να χαίρεται και να απολαμβάνει, κάποιοι απλά το απεχθάνονται. Και μην βιαστείτε να σκεφτείτε ότι πρόκειται μόνο για γυναίκες καθώς το θέμα αφορά και άνδρες όλων των ηλικιών.

Οι ειδικοί ψυχολόγοι που έχουν ασχοληθεί με το θέμα αυτό καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι για την ακραία αυτή απέχθεια πρέπει να ευθύνονται ακραίες θρησκοληπτικές θεωρίες (κι όχι φυσικά η κανονική θρησκεία), παιδικά τραύματα, ψυχολογικές διαταραχές όπως είναι η μικροβιοφοβία (ο φόβος για τα μικρόβια), η κακή εικόνα σώματος (ντρέπεται παθολογικά κάποιος για δυσμορφίες του), και ακραία ορμονικά προβλήματα.

Υπάρχει όμως και για πιο απλή εξήγηση που ισχύει για κάποιους

Ο σύντροφος που δεν θέλει να κάνει σεξ μαζί μας, ίσως δεν θέλει απλά εμάς. Ίσως δεν τολμά να μας πει ότι σιχαίνεται κάτι επάνω μας ή κάποια κίνηση που κάνουμε, όχι απαραίτητα την ώρα του σεξ αλλά γενικά στην καθημερινότητά μας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, Craig Jackson από το Birmingham City University, πίσω από έναν σύντροφο που είμαστε χρόνια μαζί και δεν θέλει πια ούτε να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι μαζί μας, πόσο μάλλον να κάνει σεξ, μπορεί να κρύβονται δεκάδες αιτίες.

Το μίσος, το γεγονός ότι δεν του αρέσει πια το σώμα μας, ο ανταγωνισμός στην σχέση, κάτι που λέμε ή κάνουμε και τον ενοχλεί αφόρητα αλλά δεν το ομολογεί.

Υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις γυναικών που όταν παντρεύτηκαν, δέχτηκαν τις όποιες προτιμήσεις του συζύγου τους παρότι δεν τους άρεσαν, αλλά καθώς μεγαλώνουν και ωριμάζουν αρνούνται πια να συμμετέχουν και νιώθουν απλά απέχθεια για την σεξουαλική πράξη.

Και ο καθηγητής συνιστά σε όλους να ξεκινούν από μία ειλικρινή συζήτηση. Μια συζήτηση που ίσως πονέσει τη μία ή και τις δύο πλευρές αλλά πάντως θα αποκαλύψει πού εδράζει το πρόβλημα. Σε προσωπικό πρόβλημα του συντρόφου που δεν θέλει το σεξ, ή σε πρόβλημα των δύο μεταξύ τους;

ΠΗΓΗ: Birmingham City University

Σχετικά Άρθρα