ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τα ωραία πόδια και πέλματα θέλουν φροντίδα και προσοχή

24 Ιουλίου 2019, 15:26

images

Τα πέδιλα αλλά και τα μαγιό αναδεικνύονται καλύτερα αν τα πόδια μας είναι ωραία και τα πέλματά μας καθαρά και υγιή χωρίς παραμορφώσεις.

Η σωστή απολέπιση είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα της περιποίησης των ποδιών μας, μας λέει ο ποδίατρος- ποδολόγος Εμμανουήλ Αρβανιτάκης. Είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνετε ιδρώτα, σκόνη, νεκρά κύτταρα και να προετοιμάσετε την επιδερμίδα σας για να απορροφήσει όλα τα συστατικά της ενυδατικής κρέμας που θα εφαρμόσετε μετά την απολέπιση.

«Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα ποδόλουτρο με αιθέρια έλαια, όπου θα βυθίσετε τα πόδια στο νερό για περίπου 20 λεπτά.

Με μία ελαφρόπετρα ή ηλεκτρική λίμα, τρίψτε απαλά τις τις φτέρνες, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. Μια ηλεκτρική λίμα θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε εύκολα το σκληρό δέρμα και θα προσφέρει απαλή επιδερμίδα από την πρώτη κιόλας χρήση συστήνει ο ποδολόγος.

Αν πάλι τα πόδια μας παρουσιάζουν σκληρύνσεις και κάλους, που δεν αντιμετωπίζονται με την απολέπιση, τότε τα ειδικά επιθέματα για κάλους και σκληρύνσεις αποτελούν την ιδανική λύση.

Ενώ η τελευταία πινελιά είναι τα όμορφα και υγιή νύχια. Είναι σημαντικό να μην κόβουμε πολύ βαθιά τα νύχια σας επειδή αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μεγαλώνουν προς τα μέσα. «Αντίθετα προτιμήστε να τα λιμάρετε και να αφαιρείτε προσεκτικά τις παρανυχίδες» σημειώνει ο κ. Αρβανιτάκης.

Εξάλλου, η ενυδάτωση της επιδερμίδας το καλοκαίρι είναι το ίδιο σημαντική με τον χειμώνα. Μπορούμε να δοκιμάσουμε μάσκες ποδιών που προσφέρουν απαλά και μαλακά πόδια με μία εφαρμογή 20 λεπτών. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιούμε καθημερινά κρέμες ανάπλασης κατά του σκληρού δέρματος.

Ο ποδίατρος- ποδολόγος συστήνει να μην περπατάμε ξυπόλυτοι καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μικροτραυματισμών, εγκαυμάτων και βακτηριακών λοιμώξεων. Συστήνει επίσης να προστατέψουμε τα πόδια μας από δυσάρεστες οσμές όλη την ημέρα με ειδικό αποσμητικό υποδημάτων καταπολεμώντας παράλληλα τα βακτήρια και τους μύκητες στο εσωτερικού του υποδήματος.

Τέλος, είναι σημαντικό να ακολουθούμε σωστή, ισορροπημένη διατροφή, να καταναλώνουμε άφθονα φρούτα, λαχανικά, υγρά και κυρίως νερό και να μην ξεχνάμε να ασκούμαστε τακτικά. «Τα όμορφα πόδια, είναι τα γυμνασμένα πόδια», μας λέει.

Ευχαριστούμε για τις συμβουλές τον:

Ε. Α. Αρβανιτάκη, ποδολόγος- ποδίατρο, πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου Ποδιάτρων- Ποδολόγων

Σχετικά Άρθρα