ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τα sex symbols με τα οποία μεγάλωσαν οι σημερινοί ενήλικες δεν είναι αληθινές γυναίκες

13 Αυγούστου 2019, 18:15

images

Τα σύμβολα του σεξ είναι τα «κατασκευασμένα» πρότυπα μιας βιομηχανίας του θεάματος που από τις αρχές του 20ου αιώνα παίρνει ένα κορίτσι ή ένα αγόρι με κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, και δημιουργεί γύρω του έναν θρύλο. Κάποιοι εξ αυτών πάντως φαντάζουν καθώς περνούν τα χρόνια, όντως αξεπέραστοι με αποτέλεσμα η επίδραση του καλού …marketing να περνά από τον γιο, στον πατέρα!

Από τo American College of Sexologists συστήνουν να μην επηρεάζονται οι νέοι σε βαθύτερο επίπεδο από τα πρότυπα αυτά καθώς οι ηρωίδες των φανταστικών ταινιών δεν αντιστοιχούν σε αληθινές γυναίκες, με αληθινές ζωές και φυσιολογικές συμπεριφορές. Εξάλλου, οι νέοι άνθρωποι είναι λάθος να ζουν την ζωή τους μέσα από ταινίες και βιντεοπαιχνίδια, και το υγιές είναι να φλερτάρουν, να κάνουν σχέσεις και να αρέσκονται σε ερωτικούς συντρόφους που έχουν να τους προσφέρουν κάτι απτό και αληθινό κι όχι μόνο ένα ωραίο σωματικό χαρακτηριστικό που με τα χρόνια θα ξεπεραστεί!

Ας δούμε όμως μερικά κλασικά γυναικεία πρότυπα συμβόλων του σεξ που δείχνουν πώς αλλάζει η μόδα όσο προχωρούν τα χρόνια και η μία γενιά διαδέχεται την άλλη αλλά και τι κρύβεται πίσω από την «κατασκευασμένη» εικόνα:

Μέριλιν Μονρό  

Η κατά κόσμον Norma Jeane Mortenson Baker γεννήθηκε την 1η Ιουνίου 1926 και βρέθηκε πεθαμένη στο κρεβάτι της πολύ νέα, τον Αύγουστο του 1962 σε ηλικία μόλις 38 ετών. Παρότι θα μπορούσε να είναι γιαγιά ή και προ-γιαγιά όλων μας, συνεχίζει ακόμα και σήμερα να αποτελεί ένα σύμβολο του σεξ ε τις πλούσιες καμπύλες της και τα αποκαλυπτικά της φορέματα.

Κατάφερε με την ιστορία της ζωής της, τον ιδιαίτερο τρόπο που ντυνόταν και μιλούσε, την φημολογούμενη σχέση της με τον Τζ. Κέννεντυ (πρόεδρο των ΗΠΑ) και τις ταινίες που πρόλαβε να συμμετάσχει, να εδραιωθεί ως η απόλυτη φαντασίωση δεκάδων εκατομμυρίων ανδρών από την εποχή της ως και σήμερα. Όσοι την γνώριζαν λένε ωστόσο ότι ήταν μία κοπέλα δυστυχισμένη με σχετικά περιορισμένη ευφυία, εθισμένη στα ηρεμιστικά, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Σάρον Στόουν

Όποιος έχει δει την περίφημη ταινία με την σκηνή- σκάνδαλο που η Σάρον Στόουν καταθέτει –υποτίθεται- στην Αστυνομία φορώντας ένα λευκό στενό φόρεμα και αλλάζει το πόδι της στο σταυροπόδι, ξέρει για ποιο λόγο η συγκεκριμένη ηθοποιός θεωρείται ένα αληθινό σύμβολο του σεξ.

Με σωματότυπο πιο κοντά στην δεκαετία του 1960 και του 1970, ψιλόλιγνη, με μικρό στήθος, και ρόλους πιο σύγχρονους και δυναμικούς, έχει καταφέρει με την ζωή της κι όχι μόνο με το κινηματογραφικό της έργο, να καθιερωθεί ως αναμφισβήτητο σύμβολο του σεξ και κάθε της εμφάνιση στο «κόκκινο χαλί» να συζητείται ακόμα και σήμερα που έχει ξεπεράσει τα 60 της χρόνια.

Κιμ Μπάσινγκερ

Ποιος δεν έχει δει ή δεν έχει ακούσει για την ταινία «9,5 εβδομάδες»; Και σε ποιον δεν έχει μείνει αξέχαστη η σκιά της χειμαρρώδους ξανθιάς πίσω από τα στόρια να χορεύει αισθησιακά;

Η Kimila Ann Basinger ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο στην Νέα Υόρκη, και το 1976 έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στην αμερικανική τηλεόραση ως ηθοποιός. Από τότε και μέχρι που αποσύρθηκε για να αφιερωθεί στο μεγάλωμα των παιδιών της, δεν πέρασε από πουθενά απαρατήρητη. Από την στιγμή που αποσύρθηκε όμως πάχυνε υπερβολικά και δεν ενδιαφέρθηκε ξανά για την καριέρα της.

Πάμελα Άντερσον

Γενιές ολόκληρες ανδρών μεγάλωσαν με το BayWacht και τις καλλίγραμμες ναυαγοσώστριες με τα κόκκινα ολόσωμα μαγιό να «στοιχειώνουν» τα όνειρά τους. Η Αμερικανο- Καναδή Πάμελα Άντερσον ένα άτακτο κορίτσι του Χόλυγουντ, έγινε εν μία νυκτί σύμβολο του σεξ και αναγνωρίσιμη σε ολόκληρο τον πλανήτη. Όσο για τα προσόντα της στην υποκριτική τέχνη, αμφισβητήσιμα αλλά ελάχιστα… κατακριτέα. Σήμερα έχει κάνει τόσες πλαστικές επεμβάσεις που έγινε αγνώριστη.

Αντζελίνα Τζολί

Η «tomb raider» είναι μια πιο σύγχρονη έκδοση του χολιγουντιανού sex symbol και αφορά σίγουρα τα γούστα των πιο νέων ανδρών. Μπορεί τα τελευταία χρόνια με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει να έχει αδυνατίσει υπερβολικά, αλλά τα φυσικά σαρκώδη χείλη της παραμένουν αξεπέραστα για πολλούς. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται πολύ ενεργά με ανθρωπιστικό έργο και φροντίζει για τα δικαιώματα στην εκπαίδευση νέων κοριτσιών σε χώρες το Τρίτου Κόσμου. Έγινε εξάλλου μητέρα 3 βιολογικών παιδιών και 3 υιοθετημένων από την Καμπότζη και την Αφρική.

Σχετικά Άρθρα