ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξουαλική ζωή: Τι παθαίνουν οι γυναίκες στα 40;

28 Αυγούστου 2019, 15:27

images

Τι παθαίνουν οι γυναίκες στα 40+; Μία ρεαλιστική απάντηση θα ήταν «ό,τι παθαίνουν οι άνδρες στα 50».

Δηλαδή βλέπουν τον χρόνο να φεύγει, τα νιάτα να δίνουν την θέση τους στην μεσήλικη ζωή, τον έρωτα να ξεθωριάζει, τις αισθήσεις να αμβλύνονται και κάνουν μικρές ή μεγάλες επαναστάσεις!

Το φαινόμενο παρατηρείται συχνά σε ανθρώπους σοβαρούς και ήσυχους που δεν έκαναν «τρέλες» στα 20 τους χρόνια και νιώθουν ότι κάτι έχασαν… Παντρεύτηκαν μικροί, σταμάτησαν τις πολλές διασκεδάσεις, μπήκαν στις υποχρεώσεις της οικογένειας και της καριέρας, αφιερώθηκαν στα παιδιά τους, και τώρα που αυτά μεγάλωσαν και ανοίγουν τα φτερά τους, νιώθουν ελεύθεροι να …τρελαθούν!

Στις γυναίκες αυτό εκφράζεται ανάλογα με την προσωπική- κοινωνική τους κατάσταση.

Μια παντρεμένη γυναίκα, αρχίζει ξαφνικά να φοράει τις μίνι φούστες και τις γόβες στιλέτο που δεν έβαλε ως κοπελίτσα.

Μια άλλη που έχει κάποιες ρυτίδες, επιμένει να κάνει λίφτινγκ, να αλλάξει τον σωματότυπο που είχε όλη της ζωή και να γίνει η μελαχρινή ξανθιά και η ξανθιά, μελαχρινή!

Η ανάγκη αυτή για φαινομενικά παράλογες αλλαγές δεν θα μπορούσε παρά να επηρεάσει και την σεξουαλική ζωή.

Λίγο πριν τα πρώτα συμπτώματα της κλιμακτηρίου, η γυναίκα αισθάνεται την ανάγκη να ξορκίσει το χρόνο και να πείσει τον εαυτό της ότι μπορεί να μείνει για πάντα νέα!

Γίνεται πιο τολμηρή, θέλει να πειραματιστεί με το σώμα της, να φλερτάρει, να νιώσει ποθητή και ωραία.

Αν έχει δίπλα της έναν σύντροφο που την αγαπάει και νιώθει τους φόβους της, είναι από τις τυχερές.

Εκείνος θα την βοηθήσει στους… πειραματισμούς και θα μετουσιώσει την ανάγκη της για «τρέλες» σε μια ευχάριστη ερωτική περίοδο για τους δυο τους.

Αν πάλι έχει έναν σύντροφο φοβικό και ζηλιάρη ή ηλικιωμένο και κουρασμένο, οι ειδικοί λένε ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τον απατήσει ή να περάσουν μια πολύχρονη περίοδο με κακή επικοινωνία και καυγάδες.

Αν τέλος είναι μόνη της στην ζωή, ίσως να περάσει καλά, ίσως και να πληρώσει ακριβό τίμημα επιτρέποντας να την πληγώσουν…

Όπως και να έχει, η στήριξη από ψυχολόγο και η ουσιαστική επικοινωνία με άλλες γυναίκες της οικογένειας που την αποδέχονται και την αγαπούν, και βέβαια η στήριξη και η συμπόρευση με τον σύντροφό της εφόσον υπάρχει, είναι αυτά που θα βοηθήσουν την γυναίκα στα 40 και στα 50 έτη να περάσει τα τελευταία νεανικά της χρόνια με όσα επιθυμεί πραγματικά η καρδιά της και όχι με όσα τις επιβάλλουν η κακή ψυχολογία, οι ανασφάλειες και οι ορμόνες της!

ΠΗΓΗ: The Evolution of Desire: Strategies of Human Mating

Σχετικά Άρθρα