ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υψηλές θερμοκρασίες και σεξ

29 Ιουνίου 2022, 18:00

images

Η λέξη κλειδί είναι "κλιματιστικό". Αλλά τι γίνεται αν δεν έχουμε στην κρεβατοκάμαρα, αν ένας από τους δύο είναι αλλεργικός ή ευαίσθητος στον κρύο αέρα ή αν το κλιματιστικό χαλάσει; Τότε το σεξ γίνεται δύσκολη ...αποστολή με κινδύνους ειδικά για τα άτομα που έχουν ευαίσθητη καρδιά, παραπάνω κιλά ή προβλήματα με το θυρεοειδή.

Η ζέστη είναι ανεκτή για άλλους και ανυπόφορη για κάποιους άλλους. Σε γενικές γραμμές πιο ανεκτικές είναι οι νέες γυναίκες - αλλά όχι κι αυτές γύρω από την εμμηνόπαυση- ενώ περισσότερο υποφέρουν οι άνδρες όλων των ηλικιών. Πάντως όλοι λίγο ως πολύ συμφωνούν ότι οι αγκαλιές και οι περιπτύξεις είναι πιο δύσκολες όταν στο περιβάλλον έχει  θερμοκρασία πάνω από 30 βαθμούς κελσίου (όσο περίπου έχει τα καλοκαίρια στο εσωτερικό του ένα σπίτι τις νυχτερινές ώρες χωρίς κλιματιστικό).

Οι γιατροί συστήνουν ιδιαίτερη προσοχή στα άτομα που έχουν πρόβλημα με υπέρταση και καρδιαγγειακά προβλήματα. Τα άτομα αυτά είναι προτιμότερο να κάνουν σεξ σε περιβάλλον δροσερό και να αποφεύγουν τις έντονες κινήσεις και την καταπόνηση.

Οι υπόλοιποι, εφόσον δεν υπάρχει κλιματιστικό στην κρεβατοκάμαρα, ας φροντίσουν τουλάχιστον να έχουν κάνει ένα ντουζ και να έχουν μείνει ελαφρώς βρεγμένοι, να έχουν ένα παράθυρο ανοιχτό κι αν είναι δυνατόν έναν ανεμιστήρα οροφής ή δαπέδου. 

Φρόνιμο είναι επίσης να έχουν ενυδατωθεί καλά με νερό, να μην έχουν καταναλώσει βαρύ γεύμα το προηγούμενο 2ωρο και να αποφύγουν τις στάσεις που φέρνουν τα δύο σώματα σε πλήρη επαφή με αποτέλεσμα να αυξάνει ακόμα περισσότερο η θερμοκρασία.

Σχετικά Άρθρα