ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπάρχουν τρόποι να ξυπνήσουμε την "κοιμισμένη" λίμπιντο

16 Ιουνίου 2020, 18:00

images

Η ρουτίνα που έρχεται όταν ένα ζευγάρι ζει πολλά χρόνια μαζί, έχει επιπτώσεις στη συχνότητα και την ποιότητα τους σεξ. Στους άνδρες, τα σκευάσματα για την στυτική δυσλειτουργία βοηθούν στην διατήρησης της στύσης, αλλά δεν επαναφέρουν οπωσδήποτε και την λίμπιντο. Στις δε γυναίκες, μαζί με την ρουτίνα έρχεται κάποια στιγμή και η μείωση των οιστρογόνων που επιφέρουν πλήρη "παγωμάρα" αν ο σύντροφος δεν ασχοληθεί μαζί τους να τις... ενεργοποιήσει.

Πολλές φορές το συζυγικό σεξ δεν έχει το "αλατοπίπερο" που έχουν οι ελεύθερες σχέσεις. Παρόλα αυτά, είναι υγιές να βλέπουμε τον δικό μας άνθρωπο και ως αντικείμενο του πόθου μας αν θέλουμε οι σχέσεις μας να είναι ομαλές και με ερωτισμό. Για παράδειγμα, όπως λέει ειδικός σεξολόγος, άλλο η βία που είναι παντελώς κατακριτέα, κι άλλο μερικά χτυπηματάκια σε κάποια σημεία γύρω από τα γεννητικά όργανα και τους τους γλουτούς της γυναίκας... Καθώς αυξάνουν την αιμάτωση της περιοχής, δημιουργούν και μια διάθεση για ...αταξίες. Αρκεί ο άνδρας να έχει συνεχώς κατά νου να μην την πονέσει, αλλά απλά να παίξει ένα ερωτικό παιχνίδι μαζί της στο βαθμό που εκείνη το απολαμβάνει.

Η καλύτερη αιμάτωση των περιοχών αυτών εντείνει τις αισθήσεις και δημιουργεί αντίδραση στο νευρικό σύστημα. Αυτά τα δεδομένα εξηγούν γιατί υπάρχει μια μεγάλη αύξηση της επιθυμίας για τον άλλον και μια πυροδότηση του ερωτικού πάθους και για τους δύο. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε τον σημαντικό ρόλο του πυελικού εδάφους (του έσω αιδοιικού νεύρου) το οποίο νευρώνει την πυελική περιοχή ανάμεσα στα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό.

ΠΗΓΗ

Τα μυστικά της καλής ζωής, Δρ Φρεντερίκ Σαλντμάν

Σχετικά Άρθρα