ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπάρχει γυμναστική που τονώνει τη libido

28 September 2020, 18:00

images

Όχι δεν χρειάζεται να κάνετε μαζί γυμναστική για να δημιουργηθεί κατάλληλη "ατμόσφαιρα" για περιπτύξεις. Αρκεί να κάνετε ασκήσεις σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες και θα δείτε διαφορά...

Οι ασκήσεις στην πυελική χώρα και στους προσαγωγούς μυς στο εσωτερικό των μυών, μπορεί να αυξήσει την αιμάτωση στην περιοχή γύρω από τα γεννητικά όργανα και να τονώσει την σεξουαλική επιθυμία ανδρών και γυναικών. Αυτό αναφέρει μελέτη του Πανεπιστημίου της Κοπενγχάγης στην οποία εξετάστηκαν οι περιπτώσεις 300 ανδρών και 300 γυναικών ηλικίας από 35 ως 55 ετών. 

Όπως φάνηκε, όσοι υποβλήθηκαν επί δύο μήνες καθημερινά σε πρόγραμμα εξάσκησης που περιλάμβανε κοιλιακούς και διατάσεις των ποδιών όπως και βαθιά καθίσματα, είχαν μία τόνωση της επιθυμίας τους για σεξ που άγγιξε σε κάποιους το 30% ανεξαρτήτως αν είχαν μόνιμο σύντροφο ή περιστασιακές σχέσεις. 

Η κατάσταση μάλιστα ήταν ελαφρώς πιο ξεκάθαρη στις γυναίκες που με τις ασκήσεις αυτές δήλωσαν ότι όχι μόνο αυξήθηκε η libido αλλά είχαν και πιο εύκολους οργασμούς, κάτι που χρίζει κατά τους ερευνητές περισσότερης έρευνας.

Οι ειδικοί τώρα συστήνουν καθημερινή άσκηση με "ανοίγματα" και διατάσεις των ποδιών επί 10 λεπτά τουλάχιστον κάθε φορά, και 4 τουλάχιστον σετ των 20 κοιλιακών για την ενδυνάμωση του κάτω μέρους της κοιλιάς.

Ελέγχεται δε και η περίπτωση στην αύξηση της libido να συντελεί γενικά η γυμναστική, αεροβική και αναερόβια, καθώς είναι γνωστό ότι η καλύτερη φυσική κατάσταση οδηγεί σε φυσική ίαση κάποιων προβλημάτων υγείας σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Σχετικά Άρθρα