ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Χαρακτήρας και σεξουαλικές συμπεριφορές

18 Αυγούστου 2021, 18:00

images

Οι άνθρωποι είμαστε ένας συνδυασμός συμπεριφορών, και συγκεντρώνουμε στοιχεία σοβαρότητας και τρυφερότητας, χιούμορ και κακής συμπεριφοράς, σε αναλογίες ο καθένας ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία μας. Η σύνθεση αυτών των στοιχείων διαμορφώνει μεταξύ άλλων και την σεξουαλικότητά μας.

Ένας άνθρωπος που θεωρεί ότι η τρυφερότητα δεν του ταιριάζει, και την αντιμετωπίζει ως ένα είδος παρεκτροπής που δεν επιτρέπει στον εαυτό του, τότε μπορεί να τους βγάλει από την καθημερινή του την συμπεριφορά  αυτή και να φέρεται με ψυχρότητα. Ο άνθρωπος αυτός κατά πάσα πιθανότητα θα έχει παρόμοια συμπεριφορά και κατά τη διάρκεια της ερωτικής του επαφής. Αντιθέτως, δεν αποκλείεται ο ίδιος άνθρωπος να επιτρέπει στον εαυτό να ...παρεκτρέπεται κατά τη διάρκεια του σεξ παρουσιάζοντας μια εικόνα την οποία απορρίπτει στην καθημερινή του ζωή.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ψυχολογικές θεωρίες, είναι αδύνατο να διαχωρίσουμε τη σεξουαλικότητα μας από την συνολική μας προσωπικότητα επειδή πρόκειται για καταστάσεις συνυφασμένες. Κατά συνέπεια η σεξουαλική μας συμπεριφορά διαμορφώνεται και εξελίσσεται με το πέρασμα του χρόνου – όπως και η προσωπικότητά μας – καθώς αποκτούμε περισσότερες εμπειρίες και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Κι άλλοτε είμαστε ίδιοι τόσο στην καθημερινότητα όσο και στις προσωπικές μας στιγμής, κι άλλοτε παρουσιάζουμε έναν εντελώς διαφορετικό εαυτό που εκπλήσσει τον σύντροφό μας...


Σχετικά Άρθρα