ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ωφέλιμη σε όλα τα ...επίπεδα η γυμναστική στους άνδρες

21 Ιουνίου 2023, 18:00

images

Η άσκηση ωφελεί σε σεξουαλικό επίπεδο τους άνδρες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο Psychophysiology και η οποία αναφέρει ότι μόλις 3 λεπτά αρκούν για να ενεργοποιήσουν το συμπαθητικό νευρικό σύστημα και να ανεβάσουν τη λίμπιντο.

Με μία δοκιμασία δύναμης σε 45 υγιείς φοιτητές με φυσιολογικό βάρος, χωρίς ψυχιατρικές ή άλλες νόσους ή ιστορικό κατάχρησης καπνού ή χρήσης ναρκωτικών ουσιών, ερευνητές από τα Πανεπιστήμια της Ζίγκεν και της Τριρ στη Γερμανία θέλησαν να προσδιορίσουν αν και σε ποιο βαθμό μπορεί η άσκηση να επηρεάσει την ερωτική διέγερση.

Οι συμμετέχοντες συνδέθηκαν με συσκευές που μετρούσαν τον καρδιακό ρυθμό, την αρτηριακή πίεση και κλήθηκαν να εκτελέσουν μια δοκιμασία δύναμης της λαβής κατά την οποία έπρεπε να σφίξουν μια συσκευή δυνατά και έπειτα να χαλαρώσουν. Κατά το δεκάλεπτο διάστημα ανάπαυσης , καταγράφηκαν τα επίπεδα στρες, διέγερσης και άγχους.

Οι φοιτητές διακρίθηκαν τυχαία στην πειραματική ομάδα, όπου θα έπρεπε να σφίγγουν τη λαβή με το 45% της μέγιστης δύναμής τους συνεχόμενα για τρία λεπτά, και μια ομάδα ελέγχου που θα χρησιμοποιούσε το 10% μόλις της δύναμης της λαβής τους, πολύ μικρής έντασης δηλαδή, και θα ακολουθούσε ξεκούραση επτά λεπτών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ομάδα των ανδρών που κατέβαλε περισσότερη δύναμη, κατέγραψε δραστικότερες αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό και μεγαλύτερη ηλεκτροδερματική απόκριση κατά τη θέαση εικόνων σεξουαλικού περιεχομένου συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου. Αρκούσαν 3 μόνο λεπτά δυνατού κρατήματος για να αυξηθούν περισσότερο οι παλμοί και να επέλθει ταχύτερη διαστολή στις κόρες των ματιών, όλα στοιχεία που δείχνουν ότι μετά τη γυμναστική ο άνδρας διεγείρεται ευκολότερα.


Σχετικά Άρθρα