ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τζέϊν Σέϊμουρ: «Το σεξ μετά τα 60 είναι το καλύτερο»

31 Ιανουαρίου 2024, 18:00

images

Η 72χρονη ηθοποιός που παραμένει γοητευτική και σπάνια κάνει δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, σόκαρε προ καιρού σχολιάζοντας ότι το σεξ είναι υπέροχο μετά τα 60, παρά την εμμηνόπαυση που "χτυπάει" τη γυναικεία libido δημιουργώντας σωματική και ψυχολογικά προβλήματα...

H Σέϊμουρ, που έχει μεταξύ άλλων συμμετέχει σε ταινίες του "Τζέϊμς Μποντ", δεν συνηθίζει στην πολυετή καριέρα της να προβάλει την προσωπική της ζωή, ενώ είναι ένα από τα λίγα παραδείγματα ηθοποιών του Χόλυγουντ που έχουν αρνηθεί τις πλαστικές επεμβάσεις. Το σοβαρό και ήπιο προφίλ της, δεν συνάδει λοιπόν με μία τέτοια δήλωση και γι' αυτό το λόγο τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν πολύ μαζί της.

Η ηθοποιός συζεί τα τελευταία χρόνια με έναν κύριο ένα χρόνο μεγαλύτερό της, δηλαδή 73 ετών σήμερα, με τον οποίο άφησε να εννοηθεί ότι κάνει το πιο παθιασμένο σεξ της ζωής της! Έχει παντρευτεί 4 φορές στο παρελθόν και έχει αποκτήσει 4 παιδιά με το δεύτερο και το τρίτο σύζυγό της. Μεταξύ άλλων, έχει πάρει δύο Χρυσές Σφαίρες και ένα βραβείο Έμμυ ενώ το 2000 πήρε παράσημο από τη Βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά της καθώς είναι μισή Βρετανίδα και μισή Αμερικανίδα.

Το σεξ στην εμμηνόπαυση είναι για τη γυναίκα μία περίπλοκη διαδικασία με μοναδικά χαρακτηριστικά για την κάθε μία ανάλογα με την κατάσταση της υγείας της, τις απόψεις της και την ψυχολογία της. Πάντως η ατροφία κόλπου που δημιουργείται σταδιακά από τη μείωση των οιστρογόνων αλλά και η μείωση της επιθυμίας για σεξ που οφείλεται επίσης σε έλλειψη σωστού "κοκτέιλ" ορμονών, κάνουν λίγο ως πολύ όλες τις γυναίκες μετά τα 55-60 να μην θέλουν πολύ το σεξ...

Η Σέϊμουρ φαίνεται ότι αποτελεί εξαίρεση καθώς όχι μόνο το συνεχίζει αλλά δηλώνει ότι κάνει το καλύτερο σεξ της ζωής της στην Τρίτη Ηλικία, αψηφώντας τις στατιστικές και χαμογελώντας στη ζωή.

Σχετικά Άρθρα