ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τρόφιμα και ποτά που ανεβάζουν ή μειώνουν τη λίμπιντο: Ναι μεν αλλά...

14 Ιουλίου 2021, 18:00

images

Χιλιάδες έρευνες έχουν διεξαχθεί παγκοσμίως τις τελευταίες δεκαετίες προσπαθώντας να εντοπίσουν τα τρόφιμα και τα ροφήματα που μπορούν να βοηθήσουν μια γυναίκα να νιώσει επιθυμία ή έναν άνδρα να έχει καλή στύση. Κι ενώ υπάρχουν ενδείξεις και αποδείξεις ότι η διατροφή βοηθά, όλοι συμφωνούν ότι αν υπάρχει ορμονικό ή οργανικό ή ψυχολογικό πρόβλημα, καμία σοκολάτα και κανένα όστρακο δεν θα το λύσει...

Οι αλλαγές στο ορμονικό προφίλ της γυναίκας κατά την εμμηνόπαυση και η σταδιακή επιδείνωση της κατάστασης των αγγείων του πέους στον άνδρα δεν είναι ζητήματα που λύνονται με καλή διατροφή ή ...αφροδισιακά τρόφιμα. Σίγουρα οι καλές συνήθειες βοηθούν στο να διατηρήσουμε την ερωτική μας ζωή σε ανεκτά επίπεδα ακόμα και κατά την τρίτη ηλικία, αλλά 20 ετών δεν θα ξαναγίνουμε ποτέ και σε κανένα επίπεδο ό,τι κι αν φάμε!

Οι ειδικοί συστήνουν λοιπόν να έχουμε λογικές προσδοκίες από τον οργανισμό μας καθώς μεγαλώνουμε αλλά και να αντιμετωπίζουμε με κριτική διάθεση τις έρευνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και συστήνουν την κατανάλωση κάποιων τροφών με σκοπό την καλύτερη σεξουαλική ζωή. Υπάρχουν όντως πράγματα που βοηθούν αλλά αφού πρώτα έχουμε επισκεφτεί οι γυναίκες τον γυναικολόγο. και οι άνδρες τον ουρολόγο, ώστε να πιστοποιήσουμε ότι τα προβλήματά μας δεν έχουν οργανική αιτιολογία και φαρμακευτική...λύση.

Πρώτα εξεταζόμαστε, μετά ακολουθούμε τις συμβουλές του ειδικού γιατρού και τέλος βάζουμε ...το κερασάκι στην τούρτα τρώγοντας σωστά, πίνοντας σωστά και ζώντας υγιεινά.

Σχετικά Άρθρα