ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τρέξιμο για καλύτερη σεξουαλική ζωή και λύση σε συγκεκριμένο ανδρικό πρόβλημα

14 Μαρτίου 2023, 18:00

images

«Γνωρίζουμε ότι η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι ένα από τα δύο πιο συχνά σεξουαλικά προβλήματα των ανδρών παγκοσμίως με ειδικά αυτό το πρόβλημα να αφορά τους νεότερους και να σχετίζεται με την ψυχολογία τους. Υπάρχουν πολύ λίγα διαθέσιμα φάρμακα», σχολιάζει ο Δρ Lee Smith, καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin. Μία φαρμακευτική ουσία είναι η δαποξετίνη, που λειτουργεί μπλοκάροντας ένα μεταφορέα ορμονών, βοηθώντας τους άνδρες να αντέχουν αρκετά λεπτά περισσότερο στο σεξ. 

Κάποιοι χρησιμοποιούν εξάλλου τοπικά αναισθητικά, με ουσίες όπως η κλομιπραμίνη και η τραμαδόλη αλλά σπανίως είναι ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Τώρα, επιστήμονες αναφέρουν ότι εκτός από τα φάρμακα και την ψυχοθεραπεία υπάρχει κι άλλη λύση να δοκιμάσουν οι ενδιαφερόμενοι άνδρες... Κι αυτή δεν είναι άλλη από την καθημερινή άσκηση με τρέξιμο! Τα συμπεράσματα της μελέτης τους μάλιστα δημοσιεύθηκαν στο Trends in Urology and Men’s Health.

Πρόκειται για ανασκόπηση 54 σχετικών μελετών, που περιλαμβάνουν δεδομένα από 3.485 συμμετέχοντες απ’ όλο τον κόσμο που δοκίμασαν μη φαρμακολογικές παρεμβάσεις για να διαχειριστούν το πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισης. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η επίδραση του τρεξίματος επί 30 λεπτά κάθε φορά μπορεί να είναι τόσο ισχυρή όσο τα διαθέσιμα φάρμακα κατά της πρόωρης εκσπερμάτισης.

«Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι η σωματική άσκηση, συμπεριλαμβανομένου του τρεξίματος και της εξάσκησης των μυών του πυελικού εδάφους, δείχνει πολλά υποσχόμενη», σχολίασε σχετικά ο Δρ Smith.

Μάλιστα, η μέτρια σωματική δραστηριότητα φάνηκε να έχει τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, η οποία έμοιαζε συγκρίσιμη με αυτή των φαρμάκων!

Σχετικά Άρθρα