ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τρεις λόγοι που τα φρούτα ωφελούν τη σεξουαλική ζωή

23 Ιουνίου 2022, 18:00

images

Φυσικά οι νέοι δεν χρειάζονται φρούτα για να έχουν σεξουαλική ζωή... Αλλά καθώς τα χρόνια περνούν και βρισκόμαστε στη μέση ή και στην τρίτη ηλικία, η διατροφή αποκτά άλλη διάσταση ακόμα και σε ό,τι αφορά τη σεξουαλικότητά μας...

Ας δούμε τους τρίτους βασικούς τρόπους μέσω των οποίων μάς ωφελούν τα φρούτα:

- Πρώτα απ' όλα, αν τρώμε 4-5 φρούτα την ημέρα, όπως συστήνουν από τον ΠΟΥ, είμαστε πιο χορτασμένοι και και δεν χρειαζόμαστε άλλα τρόφιμα για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για γλυκιά γεύση. Έτσι, οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά φρούτα εποχής, είναι κατά μέσον όρο πιο αδύνατοι και πιο υγιείς.

- Δεύτερον, τα φρούτα περιέχουν πολλές βιταμίνες και φυτικές ίνες. Οι μεν βιταμίνες κάνουν καλό σε όλα τα συστήματα του οργανισμού, οι δε φυτικές ίνες ωφελούν το γαστρεντερικό και την αποβολή των τοξινών. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που παίρνουν αρκετές φυτικές ίνες στην καθημερινή τους διατροφή, έχουν πιο υγιές ουροποιητικό και γαστρεντερικό σύστημα.

- Τρίτον κάποια φρούτα, όπως το καρπούζι και οι φράουλες, έχουν λυκοπένιο, μια ουσία που παρουσιάζει μεγάλη συγκέντρωση και στις ντομάτες. Το λυκοπένιο έχει αποδειχτεί ότι κάνει καλό στον προστάτη αδένα.

Αν δεν έχετε λοιπόν διαβήτη ή προδιαβήτη - διότι σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πόσα και ποια φρούτα μπορείτε να τρώτε ημερησίως- φάτε 5 μερίδες από ποικιλία φρούτων και ωφελήστε το σύνολο του οργανισμού σας και τη σεξουαλική σας ζωή!

Σχετικά Άρθρα