ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τρεις λόγοι που πρέπει να μάς κρατούν μακριά από τους πρώην αγαπημένους

23 Νοεμβρίου 2021, 18:00

images

Αν χωρίσατε πρόσφατα και σκέφτεστε να πλησιάσετε πάλι τον/την πρώην σας, θα σάς βοηθήσει πολύ αν απαντήσετε στον εαυτό σας δύο βασικά ερωτήματα...

Θα επιστρέφατε στο πρόσωπο αυτό αν είχε έρθει στο δρόμο σας κάποιος καλύτερος; 

Οι λόγοι που σάς οδήγησαν στο χωρισμό δεν υφίστανται πλέον;

Αν στα δύο παραπάνω παραπάνω ερωτήματα, η απάντηση είναι "όχι", τότε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιστρέψετε διότι αφενός θα δυστυχήσετε, αφετέρου θα χωρίσετε πάλι μελλοντικά.

Η τάση να επιστρέψουμε σε μια γνώριμη, οικεία σχέση είναι κοινή για όλους. Κάποιοι ωστόσο καταφέρνουν να βάλουν μπροστά τη λογική και δεν επιστρέφουν, ενώ κάποιοι άλλοι ωθούνται από την αδυναμία και την αναποφασιστικότητα. Το αποτέλεσμα είναι -εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- κακό καθώς τα προβλήματα επανέρχονται δριμύτερα μετά από μερικές εβδομάδες και το ζευγάρι είναι και πάλι μαζί αλλά δυστυχισμένο!

Οι ειδικοί συστήνουν σε αυτούς που δεν μπορούν να αποχωριστούν τον/την πρώην αγαπημένο/η να προσπαθήσουν να μετατρέψουν την προβληματική ερωτική σχέση σε μια υγιή ανθρώπινη, φιλική επαφή. Αυτό είναι πιο ομαλό καθώς δεν βγάζει από τη ζωή τους εντελώς το πρόσωπο αυτό αλλά αφήνει άδεια τη θέση του ερωτικού συντρόφου ώστε να καλυφθεί μελλοντικά από κάποιον καταλληλότερο.

Οι λόγοι που μάς κρατούν δέσμιους σε μια σχέση είναι συνήθως:

1- Ο φόβος μην μείνουμε μόνοι.

2- Ο φόβος μην γνωρίσουμε κάποιον χειρότερο.

3- Η ανασφάλεια ότι δεν αξίζουμε κάτι καλύτερο στη ζωή μας και η λανθασμένη αντίληψη ότι για τον κάθε άνθρωπο υπάρχει στη ζωή αυτή μόνο ένα ταίρι ακόμα κι αν είναι ...αταίριαστο.

Όλα αυτά μάς κρατούν πίσω ενώ η ζωή είναι μπροστά μας και πρέπει να κοιτάμε μόνο μπροστά. Αν μπορείτε λοιπόν να ελέγξετε τον εαυτό σας ώστε να μην συναντάτε τον/την πρώην σας, μείνετε μακριά και περιοριστείτε σε αραιές τηλεφωνικές συνομιλίες. Διότι όταν το βλέμμα είναι στραμμένο προς τα πίσω, δεν βλέπουμε για να προχωρήσουμε μπροστά..

Σχετικά Άρθρα