ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τρεις λόγοι που μάς κρατούν μακριά και ...ανικανοποίητους

26 Μαΐου 2023, 18:00

images

Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα ζευγάρια αποφεύγουν την επικοινωνιακή σύγκρουση επειδή την εκλαμβάνουν ως απειλητική, με τρεις διαφορετικούς τρόπους...

Απειλή για την ίδια τη σχέση. Φοβούνται δηλαδή ότι μια έντονη συζήτηση θα πλήξει ανεπανόρθωτα τη σχέση τους. Προτιμούν ως εκ τούτου να μην πουν τίποτα. Αλλά χάνουν ταυτόχρονα την ευκαιρία να βελτιώσουν τη σχέση τους. 

Απειλή για το σύντροφο. Φοβούνται ότι η έντονη συζήτηση θα πληγώσει το σύντροφό τους. Νοιάζονται, λοιπόν, για την καλή ψυχολογική κατάσταση του συντρόφου τους ακόμα κι όταν οι ίδιοι δεν είναι χαρούμενοι από την πορεία της σχέσης. Και σε αυτή την περίπτωση, προτιμούν να σιωπήσουν από το να κάνουν το σύντροφό τους να αισθανθεί άβολα, ακόμα κι αν υπάρχει περίπτωση να κάνουν τα πράγματα καλύτερα.

Απειλή για τον εαυτό τους. Φοβούνται ότι η συζήτηση θα τους κάνει πιο ευάλωτους. Αν αποκαλύψουν πολλά για τον εαυτό τους, φοβούνται ότι ο σύντροφός τους θα τους αποδοκιμάσει ή θα τους κάνει να αισθανθούν ντροπή. 

Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται την αποδοχή του συντρόφου τους και ο φόβος της απώλειάς της αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τον οποίο πολλοί αποφεύγουν από την αρχή να μιλούν για ευαίσθητα θέματα.

Σχετικά Άρθρα