ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τόνωση της λίμπιντο με διατροφικό και fitness πρόγραμμα τριών ημερών

30 Ιανουαρίου 2020, 18:05

images

Μπορούν να γίνουν "θαύματα" μέσα σε τρεις μέρες; Ίσως και να μπορούν αν πιστέψουμε τα αποτελέσματα μελέτης Βρετανών ερευνητών που δημιούργησαν ένα πρόγραμμα "ταχύρυθμης" τόνωσης του οργανισμού και της λίμπιντο με σωστή διατροφή και στοχευμένη άσκηση.

Το 1/3 των ενήλικων γυναικών στο δυτικό κόσμο αναφέρει ότι δεν θέλει να κάνει σεξ. Τουλάχιστον δεν θέλει να κάνει αρκετά συχνά. Αυτό έδειξε έρευνα που διεξήγαγαν στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης τονίζοντας ότι το 80% των γυναικών που δηλώνει ότι δεν θέλει το σεξ είναι παντρεμένες ή συζούν επί σειρά ετών με τον ίδιο άνδρα. Οι περισσότερες δηλώνουν δε, ότι έχουν δυσκολία τόσο στο να ερεθιστούν όσο και στο να φτάσουν σε οργασμό. Και το αποτέλεσμα είναι να αποφεύγουν επαφή.

Την ίδια ώρα, οι άνδρες μετά τα 45 αρχίζουν σταδιακά να παρατηρούν προβλήματα στύσης γεγονός που δεν βοηθάει στην αλληλεπίδραση μεταξύ των συντρόφων αφού υπάρχουν προβλήματα και από τις δύο πλευρές.

Εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας (σακχαρώδης διαβήτης ή πρόβλημα στον προστάτη του άνδρα), τότε ένα πρόγραμμα καλής διατροφής και άσκησης λέγεται ότι βοηθάει πολύ.

Ας δούμε σε τι συνίσταται η τριήμερη προσπάθεια:

-Καταργούμε ή ελαχιστοποιούμε την κατανάλωση καφέ και τσαγιού.

-Δεν πίνουμε καθόλου αλκοόλ.

-Πίνουμε πολύ νερό. Πολύ περισσότερο από όσο καταναλώνουμε συνήθως.

-Τρώμε 4 με 5 μικρότερα γεύματα μέσα στην ημέρα.

-Τα περισσότερα γεύματα αποτελούνται από φρούτα και λαχανικά. 

-Το κυρίως γεύμα: Την πρώτη μέρα: Ένα πικάντικο πιάτο (όσο πιο καυτερό αντέχουμε) από καθαρά κρέατα, όπως είναι το τσίλι με ένα κομμάτι άπαχο μοσχάρι και αρκετές πιπεριές. Τρώμε επίσης κόκκινα φασόλια. Την δεύτερη μέρα: τρώμε μακαρονάδα με πέστο και ωμό σέλερι. Την τρίτη μέρα: κάνουμε πικ-νικ με τον σύντροφό μας με το γεύμα να περιέχει λιπαρό ψάρι, αβοκάντο και ξηρούς καρπούς ή χούμους (σαλάτα από ρεβίθια λιωμένα).

-Σε επίπεδο γυμναστικής κάνουμε γιόγκα ή άλλες ασκήσεις χαλάρωσης μία φορά την ημέρα επί τουλάχιστον 30 λεπτά. Την τρίτη ημέρα κάνουμε και ένα χαλαρωτικό μασάζ.

-Πάμε στο κρεβάτι νωρίς για ύπνο αφού κάνουμε ένα χαλαρωτικό ζεστό μπάνιο. 

Σχετικά Άρθρα