ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το χιούμορ σώζει τις μακροχρόνιες σχέσεις

09 Νοεμβρίου 2021, 18:00

images

Η καθηγήτρια Γνωστικών Νευροεπιστημών, Δρ Sophie Scott, από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου, αναφέρει ότι «όταν το άγχος κάνει την εμφάνισή του, τα ζευγάρια που το αντιμετωπίζουν με γέλιο και χιούμορ, όχι μόνο ανακουφίζονται από την αρνητική επίδρασή του αλλά καταλήγουν να είναι και πιο ευτυχισμένα στη σχέση τους». 

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, το γέλιο δεν αποτελεί κάποιο «μαγικό» αλλά είναι ένδειξη μιας σχέσης όπου οι σύντροφοι επιλέγουν να το χρησιμοποιούν ως ένα διαπραγματευτικό εργαλείο που βοηθά στη συνεννόηση.

Το γέλιο αναδεικνύεται σε ισχυρό παράγοντα ταύτισης του ζευγαριού ανεξαρτήτως ηλικίας. Μάλιστα η απουσία αυτής της αυθόρμητης αντίδρασης του οργανισμού, έχει συνδεθεί με μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα σε πιο ηλικιωμένα ζευγάρια. 

Επιπλέον, ενώ όλοι θεωρούν ότι οι γυναίκες ειδικά γοητεύονται από το χιούμορ του συντρόφου, παλαιότερη ανάλυση δέκα μελετών με περισσότερους από 2.100 ανθρώπους, σε μακροχρόνιες σχέσεις, από το Πανεπιστήμιο του Κάνσας, είχε διαπιστώσει ότι οι άνδρες με συντρόφους που έκαναν περισσότερα αστεία δήλωναν σημαντικά πιο ικανοποιημένοι, συγκριτικά με τις συντρόφους αστείων ανδρών.

Σχετικά Άρθρα