ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το συχνό σεξ γλυτώνει τον άνδρα από καρδιαγγειακά επεισόδια

03 Δεκεμβρίου 2020, 18:00

images

Οι άνδρες που έχουν τρεις ή περισσότερες σεξουαλικές επαφές την εβδομάδα, μειώνουν κατά 50% τις πιθανότητες εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Αυτό αναφέρει έρευνα του Πανεπιστημίου Queens στο Μπέλφαστ.

Η έρευνα έγινε σε 1.000 μεσήλικες άνδρες που θεωρούνται ένα αξιόπιστο δείγμα. 

Ο καθηγητής Δρ Peter Weisberg ο οποίος μέχρι το 2016 ήταν πρόεδρος της Βρετανικής Καρδιολογικής Εταιρίας, εξηγεί καταρχάς ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι οι άνδρες που κάνουν συχνά σεξ στην ηλικία των 40 ή 50 και πλέον ετών διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος.

Σε ό,τι αφορά την εικασία ότι το σεξ είναι ακόμη μια μορφή άσκησης, οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν. Αντιμετωπίζοντάς το με όρους άσκησης, είναι σαν να ανεβαίνει κάποιος δυο ορόφους με τις σκάλες ή να περπατάει γοργά για 1,5 χιλιόμετρο. 

Έτσι, αν κάποιος έχει την φυσική κατάσταση να περπατήσει για ενάμιση χιλιόμετρο ή να ανέβει δυο ορόφους, τότε μπορεί να κάνει και σεξ χωρίς φόβο. 

Η αυξημένη σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης συχνά έχει ενοχοποιηθεί για την πρόκληση καρδιολογικών συμβαμάτων, στην περίπτωση που ο οργανισμός του πάσχοντα δεν «αντέξει» την άσκηση στην οποία υποβάλλεται. Ωστόσο η έρευνα δείχνει ότι υπάρχει μια ευεργετική σχέση μεταξύ του σεξ και της καρδιακής λειτουργίας αρκεί το άτομο να μην έχει μεγάλα και πολλά προβλήματα υγείας.

Σχετικά Άρθρα