ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το σεξ μάς κάνει πιο υγιείς

16 Μαρτίου 2020, 18:05

images

Οι θετικές επιδράσεις του σεξ στην υγεία είναι εμφανείς στο σύνολο σχεδόν του οργανισμού μας. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά είναι ότι οι μελέτες των τελευταίων ετών δείχνουν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνει το χρόνιο πόνο. 

Άλλες έρευνες αποδεικνύουν ότι η κολπική διέγερση σχετίζεται με αναλγητικές ιδιότητες συγκριτικά πολύ μεγαλύτερες από τη διέγερση της κλειτορίδας. Ενώ όσο αφορά στο ανοσοποιητικό σύστημα, η σεξουαλική πράξη φαίνεται ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού έχοντας παράλληλα μια διττή "παρενέργεια": 

Είναι η μοναδική δραστηριότητα η οποία κουράζει και ταυτόχρονα χαλαρώνει το σώμα βοηθώντας στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Και δεδομένου ότι ο καλύτερος ύπνος σημαίνει καλύτερη υγεία, υγιές βάρος και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, καταλαβαίνουμε ότι το σεξ έχει σπουδαία δράση. 

Μάλιστα, οι γιατροί αναφέρουν ότι σε ό,τι αφορά το ενδοκρινικό σύστημα,  η σεξουαλική πράξη αυξάνει τα επίπεδα ορμονών όπως της τεστοστερόνης, της οξυτοκίνης, της ντομαπίνης με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ερωτικής ζωής και την βοήθεια στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

ΠΗΓΗ

ΙΜΟΠ

Σχετικά Άρθρα