ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το σεξ μάς φέρνει από μόνο του ευτυχία;

30 Δεκεμβρίου 2020, 18:00

images

Το σεξ είναι παράγοντας ευτυχίας αλλά δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε αυτήν από μόνο του. Αυτό αναφέρει μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Social Psychological and Personality Science.

«Αν και έχει επικρατήσει η άποψη ότι όσο πιο συχνό το σεξ τόσο πιο ευτυχισμένος είναι κανείς, αυτό δεν φαίνεται να ισχύει όταν η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών ξεπερνά τη μία φορά την εβδομάδα» αναφέρει η Δρ Έιμι Μουίζ, μία εκ των συγγραφέων. Και σχολιάζει ότι αυτή είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο όριο στα οφέλη του σεξ στην ευτυχία.

Σε ίδια αποτελέσματα είχε καταλήξει και μια παλιότερη μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλον, όπου είχε ζητηθεί από ζευγάρια να κάνουν πολύ συχνότερα σεξ απ’ ό,τι συνήθιζαν προκειμένου να διαπιστώσουν οι ερευνητές αν θα ένιωθαν πιο ευτυχισμένα. 

Το πείραμα απέτυχε παταγωδώς, αφού όχι μόνο πιο ευτυχισμένοι δεν ένιωθαν οι συμμετέχοντες αλλά μάλιστα δήλωσαν ότι είχαν λιγότερη ενέργεια και ότι η ποιότητα των σεξουαλικών τους επαφών με το ταίρι τους έπεσε κατακόρυφα.

Σχετικά Άρθρα