ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το σεξ δεν είναι απολαυστικό μόνο όταν είναι αυθόρμητο

12 Οκτωβρίου 2022, 18:00

images

Πολλοί πιστεύουν ότι όταν χάνεται ο αυθορμητισμός και η έντονη ερωτική έλξη, τότε τελειώνει και η απόλαυση στο σεξ. Είτε αυτά μειωθούν λόγω ηλικίας των ατόμων, είτε λόγω των πολλών ετών που είναι μαζί ένα ζευγάρι, η άποψη αυτή είναι λάθος.

Όπως τονίζουν οι σεξολόγοι, το προγραμματισμένο σεξ μπορεί να είναι εξίσου απολαυστικό, και σε ορισμένες περιπτώσεις να ανοίγει στο ζευγάρι νέους δρόμους σεξουαλικής ικανοποίησης. Αλλά τι είναι το προγραμματισμένο σεξ; 

Είναι η κοινή ομολογία ότι μετά από 10 ώρες εργασίας και αφού νυστάζουν πολύ και οι δύο, δεν μπορούν παρά να πέσουν στο κρεβάτι και να κοιμηθούν. Την επόμενη ημέρα όμως που έχουμε λιγότερη δουλειά, "θα πάμε το βράδυ να περπατήσουμε λίγο, θα χαλαρώσουμε και μετά θα γυρίσουμε νωρίς στο σπίτι να κάνουμε μαζί ένα μπάνιο και σεξ". Τo να βάλουμε τη σεξουαλική πράξη σε ένα πρόγραμμα που να συμβαδίζει με τις υποχρεώσεις μας, δεν την καθιστά κι αυτή μία ψυχρή "υποχρέωση". Αντιθέτως, καταδεικνύει στο σύντροφό μας ότι την θεωρούμε σημαντική και ότι κάνουμε το παν ώστε να μην βγει από τη ζωή μας.

Καθώς περνούν τα χρόνια, με τη φυσική γήρανση του σώματος, την αύξηση των υποχρεώσεων και τη μείωση της αντοχής, αν δεν βάλουμε το σεξ στο "πρόγραμμα" όχι του ημερολογίου μας, αλλά των επιθυμιών και των διαθέσεών μας, θα καταλήξουμε να μην το κάνουμε ποτέ ή πολύ σπάνια.

Ο σεξουαλικός αυθορμητισμός άλλωστε αφορά νεοσύστατες σχέσεις και επαφές ανθρώπων στα 20 και στα 30 έτη. Σπανίως αφορά 45χρονους και 50χρονους των οποίων οι ορμόνες έχουν αρχίσει να μειώνονται παρασύροντας και τις σεξουαλικές ανάγκες.


Σχετικά Άρθρα