ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το σεξ βελτιώνει την παραγωγικότητα

11 Οκτωβρίου 2019, 17:03

images

Το λέμε αστεία μεταξύ μας αλλά δεν περιμέναμε να το ακούσουμε από το στόμα ψυχολόγων. Το σεξ βελτιώνει τόσο πολύ τη διάθεση και την ψυχολογία μας, που μας κάνει καλύτερους επαγγελματίες.

Κάποιοι είναι βέβαιο ότι θα το ειρωνευτούν αυτό, αλλά πάντως δεν μπορούν να αρνηθούν ότι έχει επιστημονική βάση και εξήγηση.

Όπως λένε οι ερευνητές που ασχολήθηκαν με το θέμα και έκαναν δημοσίευση στην επιθεώρηση Journal of Management, η μελέτη 159 παντρεμένων επαγγελματιών οδήγησε ξεκάθαρα σε αυτό το συμπέρασμα.

Τους ανθρώπους αυτούς τούς υπέβαλαν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις δύο φορές την ημέρα, επί δύο εβδομάδες.

Οι ερωτήσεις αυτές –όπως είναι φυσικό- αφορούσαν τις συνήθειές τους, την καθημερινή τους ρουτίνα, την σεξουαλική τους ζωή αλλά και την διάθεση να εργαστούν και την αποτελεσματικότητά τους στον επαγγελματικό στίβο.

Μετά το πέρας των δύο εβδομάδων, τα αποτελέσματα ήταν ξεκάθαρα.

Όταν είχαν κάνει σεξ το προηγούμενο βράδυ, την επόμενη ημέρα είχαν περισσότερη όρεξη για εργασία, ήταν πιο αποτελεσματικοί, πιο ψύχραιμοι και πιο αποφασιστικοί σε σχέση με τις ημέρες που τα ίδια πρόσωπα δεν είχαν κάνει σεξ.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι η «επίδραση» του σεξ φάνηκε να κρατάει 24 ώρες.

Δύο ακόμα στοιχεία έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον: Πρώτον τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς ίδια για άνδρες και γυναίκες ενώ οι ερευνητές περίμεναν να προηγούνται οι άνδρες.

Δεύτερον, τα άτομα αυτά, παρότι ήταν όλα παντρεμένα, δεν είχαν κατά δήλωσή τους στον ίδιο βαθμό «ευτυχισμένους» γάμους, αλλά αυτή η διαφορά δεν φάνηκε να επηρεάζει στο ελάχιστο την επίδραση του σεξ στην επαγγελματική τους ζωή.

Η όλη ιστορία έλαβε στη συνέχεια διαστάσεις που σε κάποιους θα φανούν αστείες.  

Μια μικρή πόλη στη Σουηδία ζητεί να μπορούν οι εργαζόμενοι να λείψουν μία ώρα την ημέρα από την εργασία τους για να κάνουν σεξ.

Το αιτιολογικό είναι ότι δεν αρέσκονται όλοι να συνευρίσκονται το βράδυ και –αφού το σεξ κάνει καλύτερο τον εργαζόμενο- τότε ας του δίνουμε την δυνατότητα να το κάνει όποτε θέλει.

ΠΗΓΗ: Journal of Management

Σχετικά Άρθρα