ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το σεξ απομακρύνει την πιθανότητα για πρόωρη εμμηνόπαυση

16 Ιανουαρίου 2020, 18:10

images

Οι γυναίκες που κάνουν στη νεανική και μέση ηλικία συχνό και απολαυστικό σεξ. μειώνουν σημαντικά τις πιθανότητες να μπουν πρόωρα στην εμμηνόπαυση, δηλαδή να τους σταματήσει η έμμηνος ρήση πριν από τα 45 χρόνια.

Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές με επικεφαλής την Δρ Megan Arnot από το UCL που εξέτασαν τις περιπτώσεις 3000 γυναικών και κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα.

Όπως λένε, ο οργανισμός έχει τους τρόπους του να αντιδρά στην έλλειψη ή στην ύπαρξη συχνού σεξ "θεωρώντας" ότι εφόσον γίνεται η πράξη, θα πρέπει να υπάρχει και δυνατότητα σύλληψης. Κι άρα κάνει ωορρηξίες.

Η έρευνα έδειξε μάλιστα ότι στις γυναίκες που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, μειώνεται κατά 28% η πιθανότητα να μπουν σε πρόωρη εμμηνόπαυση.

Η δημοσίευση έγινε στην επιθεώρηση Royal Society Open Science και έκανε παγκόσμια αίσθηση καθώς δεν είναι σαφής ακόμα ο μηχανισμός με τον οποίο το σώμα της γυναίκας "αντιλαμβάνεται" την σεξουαλική της ενεργητικότητα και συνεχίζει να ωριμάζει ωάρια.

Παρόλα αυτά, έχει ενδιαφέρον να αναζητηθεί, και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι πιθανότατα θα έχει να κάνει με το ορμονικό σύστημα και κέντρα του εγκεφάλου. Η έρευνα λοιπόν αυτή γύρω από το συγκεκριμένο πεδίο, θα συνεχιστεί!


Σχετικά Άρθρα