ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το πρωινό που προτιμούν τα παντρεμένα ζευγάρια για σεξ

28 Ιουνίου 2023, 18:00

images

Δεκάδες είναι οι μελέτες που έχουν διεξαχθεί από ψυχολόγους και σεξολόγους για την προτίμηση των παντρεμένων ζευγαριών να κάνουν σεξ την Κυριακή το πρωί. Όπως όλα δείχνουν, οι περισσότεροι κάνουν μόνο αυτό το πρωινό σεξ αλλά το προτιμούν και όσοι κάνουν συχνότερα μέσα στην εβδομάδα. Γιατί τέτοια ομοφωνία μεταξύ των παντρεμένων ζευγαριών; 

Οι λόγοι είναι κυρίως πρακτικοί, αναφέρουν οι ερευνητές. Την Κυριακή ο περισσότερος κόσμος δεν εργάζεται και ξυπνάει πιο χαλαρός. Εξάλλου, αρκετοί συνηθίζουν να βγαίνουν τα Σαββατόβραδα κάτι που τους φέρνει πιο κοντά, δημιουργεί ρομαντική και χαλαρή ατμόσφαιρα στη σχέση και ως επακόλουθο, έρχεται η διάθεση για σεξ. Έτσι, άλλοι προτιμούν το βράδυ του Σαββάτου όταν επιστρέφουν, κι άλλοι το πρωί της Κυριακής.

Εξαίρεση αποτελεί μία κατηγορία ζευγαριών: Αυτή που έχει μικρά παιδιά τα οποία ξυπνούν νωρίς κι αρχίζουν να ενοχλούν τους γονείς να ξυπνήσουν κι εκείνοι. Σε αυτούς συστήνουν να προτιμούν το βράδυ του Σαββάτου αφού βάλουν τα παιδιά για ύπνο ή όσοι μπορούν να ξυπνούν πολύ νωρίς, να κάνουν σεξ πριν ξυπνήσουν τα παιδιά.

Σε μία κατηγορία ανθρώπων ωστόσο, οι ειδικοί είναι αρνητικοί στην επιλογή της ημέρας και ώρας. Όπως λένε, δεν είναι πολύ ρομαντικό να γνωρίζουν εκ των προτέρων σε όλο τον έγγαμο βίο τους ότι θα κάνουμε σεξ ένα συγκεκριμένο πρωινό της εβδομάδας. Χρήσιμο είναι μάλιστα να δημιουργούμε τις συνθήκες ώστε κάποιες φορές να αλλάζει η μέρα και η ώρα ώστε να μπαίνει στη ζωή του ζευγαριού λίγο ... αλατοπίπερο!

Σχετικά Άρθρα