ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το περπάτημα του άνδρα δείχνει πολλά...

01 September 2021, 18:00

images

Ιάπωνες ερευνητές έκαναν μία ...περίεργη παρατήρηση η οποία οδήγησε σε οργανωμένη επιστημονική μελέτη. Όπως υποστηρίζουν τώρα, το μήκος του βηματισμού των ανδρών καθώς και το πόσο σηκώνουν τα πόδια τους από το έδαφος συνδέεται με την στυτική δυσλειτουργία. Αποδίδουν μάλιστα την σχέση αυτή, στη δύναμη των μυών της πυέλου.

Σύμφωνα με τον Δρ Shingo Hatakeyama, από το Πανεπιστήμιο Hirosaki «η μυική δύναμη και η ευελιξία της πυέλου και των κάτω άκρων είναι παράγοντες-κλειδιά για την στυτική δυσλειτουργία. Πιστεύουμε ότι τόσο η στυτική δυσλειτουργία όσο και τα μικρά βήματα μπορεί να οφείλονται σε αδυναμία των μυών της πυέλου».

Στη δημοσίευση που έγινε στο Journal of Sexual Medicine, αναφέρεται ότι στη σχετική μελέτη έλαβαν μέρος 324 άνδρες. Το βάδισμά τους αξιολογήθηκε βάσει του μήκους κάθε βήματος και του ύψους του πέλματος από το έδαφος για να γίνει το κάθε βήμα.

Οι άνδρες με μικρά βήματα είχαν ένα μέσο σκορ 153 εκατοστών και εκείνοι με μεγάλα είχαν ένα μέσο σκορ 166 εκατοστά. Η στυτική δυσλειτουργία αξιολογήθηκε βάσει του Διεθνούς Δείκτη Αξιολόγησης της Στυτικής Λειτουργικότητας. Ένα σκορ 25-22 είναι ένδειξη καλής στύσης και 5-7 σοβαρής στυτικής δυσλειτουργίας.

Οι επιστήμονες χώρισαν τους άνδρες σε δύο ομάδες: εκείνους με σκορ χαμηλότερο από 16 και εκείνους με πάνω από 16. Οι άνδρες με τα μικρότερα βήματα είχαν 40% περισσότερες πιθανότητες να έχουν στυτική δυσλειτουργία ανεξαρτήτως άλλων παραγόντων.


Σχετικά Άρθρα