ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το παρατεταμένο άγχος έκανε κακό στην ερωτική επιθυμία των Ελλήνων

19 Ιουλίου 2022, 18:00

images

Τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας είναι απογοητευτικά για τη λίμπιντο του μέσου Έλληνα που μετά από χρόνια οικονομικής κρίσης, αντιμετώπισε την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ακρίβεια και τις απειλές της Τουρκίας... 

Όπως φάνηκε από τις απαντήσεις συμμετεχόντων στη σχετική έρευνα, οι επαφές στα μόνιμα ζευγάρια δεν ξεπερνούν τις 1,3 την εβδομάδα με ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων (36,7%) να δηλώνει ότι απείχε πλήρως από τη σεξουαλική δραστηριότητα τον τελευταίο μήνα (δείγμα 2.000 ατόμων, ηλικίας 18 – 64 ετών από ολόκληρη την Ελλάδα με ισόποση εκπροσώπηση των φύλων).

«Είναι γεγονός ότι η οικογενειακή βία, οι γυναικοκτονίες και οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν σημαντικά το τελευταίο διάστημα όπως επίσης και τα διαζύγια. Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο έρωτας δεν ανθίζει» εξηγεί ο Δρ Χρήστος Φλιάτουρας, Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος, επιστημονικός διευθυντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. 

«Με την άρση του lockdown, οι νέοι κυρίως αύξησαν τις ερωτικές τους επαφές με «παρενέργεια» τη μετάδοση του ιού και την αύξηση των κρουσμάτων, των θανάτων και την ασφυξία των ΜΕΘ. Οι διακυμάνσεις της νοσηρότητας έχουν ως αποτέλεσμα την αστάθεια της ερωτικής ζωής. Ο Proust έλεγε πως ό,τι συμβαίνει στον έρωτα, αντικατοπτρίζεται στην πραγματική ζωή, επειδή ο έρωτας είναι η ίδια η ζωή, η επικοινωνία και η επιβίωση του ανθρώπου» όπως αναφέρει ο Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.

Το καλοκαίρι του 2020 η σεξουαλική συχνότητα άγγιξε τις 3 φορές την εβδομάδα, κυρίως στους νέους, που, ασφυκτιώντας στους αυστηρούς περιορισμούς, εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση των μέτρων. Την συγκεκριμένη περίοδο το 53,7% των ερωτηθέντων απάντησε πως έκανε σεξ 3 ή περισσότερες φορές την εβδομάδα.


Σχετικά Άρθρα