ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το διαδίκτυο δεν έχει μόνο αρνητική πλευρά...

08 Νοεμβρίου 2023, 18:00

images

Σύμφωνα με τη Δρ Marie Bergström, ερευνήτρια στο Γαλλικό Ινστιτούτο Δημογραφικών Σπουδών στο Παρίσι, που πέρασε πάνω από μία δεκαετία παίρνοντας συνεντεύξεις από δημιουργούς dating apps, οι άνθρωποι είτε θεωρούν ότι η αγάπη είναι κάτι τυχαίο, είτε θεωρούν ότι ο έρωτας είναι τυφλός, είτε πιστεύουν στην ύπαρξη του «άλλου μισού» ή "αδελφής ψυχής". Οι διαδικτυακές γνωριμίες βασίζονται στην τελευταία αντιμετώπιση.

Στα dating apps καθένας μπορεί να βάλει κριτήρια σε σχέση με το άτομο που θέλει να γνωρίσει, πχ εμφανισιακά ή μορφωτικά, και με τον τρόπο αυτό μπορεί εξαρχής να επιλέξει αν θα ξεκινήσει μια συζήτηση με κάποιον.

Επίσης, μέσω αυτών των συστημάτων γνωριμιών, οι άνθρωποι δείχνουν ότι δεν θέλουν να χάσουν χρόνο, προκειμένου να αναζητήσουν σύντροφο και να περιμένουν ώστε να γνωρίσουν κάποιον μέσω κάποιας κοινωνικής συναναστροφής.

Οι διαδικτυακές γνωριμίες δεν είναι οπωσδήποτε ή αποκλειστικά σεξουαλικές. Ανάλογα με το τι αναζητάει κάποιος, δύο άνθρωποι μπαίνουν σε μία διαδικτυακή ανταλλαγή μηνυμάτων και, αν πάει καλά, θα  γνωριστούν από κοντά. Ειδικά μετά την πανδημία, οι διαδικτυακές γνωριμίες γνώρισαν άνθηση. Κι αυτό μερικές φορές οδηγεί ακόμα και σε γάμο, ανατρέποντας την πεποίθηση των περισσότερων ότι δεν μπορεί να βγει τίποτα καλό από το διαδίκτυο!

Σχετικά Άρθρα