ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το 40% των Βρετανίδων δηλώνει ότι έχει δεχτεί άσχημες συμπεριφορές στο κρεβάτι

29 Νοεμβρίου 2019, 16:15

images

Μία έρευνα που εκπόνησε το BBC μεταξύ σεξουαλικά ενεργών γυναικών όλων των ηλικιών, έδειξε ότι το 40% έχει γίνει αποδέκτης προσβλητικών - σύμφωνα με τις ίδιες- συμπεριφορών κατά την διάρκεια σεξουαλικής συνεύρεσης καθόλα συναινετικής. 

Οι γυναίκες αυτές παραδέχτηκαν δηλαδή ότι τους έχει τύχει τουλάχιστον μία φορά στην ζωή τους να υπάρξουν με έναν άνδρα στο κρεβάτι, κι ενώ όλα πήγαιναν καλά, εκείνος ξαφνικά να προβεί σε μη αναμενόμενες και υποτιμητικές για τις ίδιες κινήσεις την ώρα του σεξ. Ένα παράδειγμα που έδωσαν αρκετές αφορούσε μάλιστα το φτύσιμο.

Κάποιες άλλες ωστόσο είχαν να διηγηθούν πιο επικίνδυνες καταστάσεις, όπως είναι το πνίξιμο. Δηλαδή ο άνδρας κρατούσε στα χέρια του τον λαιμό τους και σε κάποια δεδομένη στιγμή έσφιξε τόσο δυνατά που εκείνες νόμιζαν ότι θα πνιγούν.

Οι ειδικοί σεξοθεραπευτές τονίζουν ότι για να είναι "συναινετικό" το σεξ δεν αρκεί να έχουν συμφωνήσει και οι δύο ότι πάνε κάπου να το κάνουν. Πρέπει και κατά την διάρκεια της επαφής, ό,τι γίνεται να βρίσκει σύμφωνες και τις δύο πλευρές. Αν ένας εκ των δύο κάνει κάτι που προσβάλει ή δημιουργεί φόβο ή γενικά δεν αρέσει στον άλλον, τότε το σεξ παύει να είναι 100% συναινετικό. 

Στην περίπτωση αυτή πρέπει η πλευρά που προσβάλλεται να αντιδράσει και να σταματήσει την διαδικασία. Ή αν δεν μπορέσει να το κάνει αυτό, οφείλει να ενημερώσει μετά τον ερωτικό παρτενέρ ότι δεν της άρεσε αυτό που συνέβη και να λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν θα ξανασυμβεί.

Αυτές οι συμβουλές αναδεικνύονται σε πολύ σημαντικές στις μέρες μας που σε μια δυτική χώρα, το 40% των γυναικών δηλώνει ότι έχει βρεθεί στην δύσκολη θέση να μην απολαμβάνει το σεξ αλλά να το ανέχεται...

ΠΗΓΗ

BBC

Σχετικά Άρθρα