ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τι χάνουμε όταν δεν κάνουμε τακτικά σεξ

28 Απριλίου 2023, 18:00

images

Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να μάς συμβεί αν δεν κάνουμε ποτέ σεξ ενώ είμαστε νέοι; Τα ορμονικά προβλήματα και η κατάθλιψη, απαντούν οι ειδικοί. Αλλά ποιο είναι το καλύτερο που μάς συμβαίνει όταν κάνουμε συχνά και ικανοποιητικό σεξ; Η καλύτερη σχέση με το σώμα και τον οργανισμό μας, απαντούν οι ίδιοι! 

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι όταν το σώμα μας το βλέπει και το αγγίζει και κάποιος άλλος, τότε εντοπίζονται πιο γρήγορα αλλαγές και προβλήματα. Από το γεγονός ότι αδυνατίσαμε υπερβολικά και απότομα, από κάποιο σπίλο (ελιά δέρματος) που μεγάλωσε απότομα στην πλάτη μας ή κάποιο λίπωμα που εμφανίστηκε σε κάποιο σημείο, ως καθαρά σεξουαλικές διαταραχές (όπως είναι η δυσκολία στύσης στον άνδρα και ο ξηρός κόλπος στη γυναίκα) γίνονται άμεσα αντιληπτά και μάς οδηγούν στον ειδικό γιατρό για διερεύνηση.

Δεν είναι σπάνιο, τα προβλήματα υγείας να τα εντοπίζει πρώτα ο/η σύζυγος και να προτρέπει σε εξετάσεις. Δεν είναι σπάνιο επίσης την ώρα της εξέτασης και της συζήτησης με τον ειδικό γιατρό να περιγράφει το πρόβλημα πιο λεπτομερώς ο σύντροφος, παρά ο ίδιος ο ασθενής.

Με το σώμα μας συμβαίνει ό,τι και με τη ζωή μας: Όταν το μοιραζόμαστε, είναι καλύτερα! Αρκεί βέβαια ο άνθρωπος που έχουμε βάλει στη ζωή και το κρεβάτι μας να είναι ο κατάλληλος, που μας αγαπάει, μάς παρατηρεί με τρυφερότητα και νοιάζεται για την ευζωία μας.

Σχετικά Άρθρα