ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τι σημαίνει ένας γάμος χωρίς σεξ

12 Νοεμβρίου 2019, 15:20

images

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, εκατοντάδες νέες γυναίκες παραδέχτηκαν ότι έχουν μήνες ή χρόνια να κάνουν σεξ με τον σύζυγό τους. Οι αιτίες πολλές...

Η ψυχολογική απομάκρυνση του ζευγαριού λόγω καυγάδων. Η φυσιολογική σε ένα βαθμό απομάκρυνση λόγω εγκυμοσύνης και ύπαρξης μωρών παιδιών. Η κακή εικόνα σώματος ειδικά των γυναικών. Οι παράλληλες ερωτικές σχέσεις του άνδρα, της γυναίκας ή και των δύο!

Κάποιες φορές ωστόσο, οι γυναίκες δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τον ακριβή λόγο που δεν είχαν πια σεξουαλικές επαφές με τον σύζυγό τους. Με την έννοια ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν αποτελούσε εμπόδιο, τίποτα νέο και άσχημο δεν είχε μπει ανάμεσά τους, αλλά παρόλα αυτά το κρεβάτι αποτελεί εδώ και πολύ καιρό αποκλειστικά και μόνο ένα έπιπλο για τον ύπνο.

Οι ειδικοί ωστόσο εντόπισαν κάποια προβλήματα κοινά σε όλες αυτές τις γυναίκες. Καταρχάς, η πλειοψηφία αυτών ήταν και δήλωνε δυστυχισμένη ή τουλάχιστον απογοητευμένη με την ζωή της. Ο γάμος δεν ήταν αυτό που περίμενε. Και κάτι αντίστοιχο πίστευαν και οι άνδρες τους.

Κατά δεύτερον, οι περισσότερες παραδέχτηκαν ότι το σεξ δεν ήταν σημαντικό στην σχέση τους και πριν από το γάμο. Κι αν το σεξ δεν έρχεται πρώτο όσο ακόμα το ζευγάρι είναι ανέμελο χωρίς υποχρεώσεις, πόσο μάλλον θα υποβιβαστεί σε ...τελευταίο τροχό της αμάξης όταν το ζευγάρι ξυπνάει και κοιμάται καθημερινά με το μωρό να κλαίει στην κούνια.

Το τρίτο κοινό στοιχείο που εντόπισαν οι ερευνητές ήταν ότι δεν ήταν μόνο το σεξ που είχε σταματήσει στο ζευγάρι αλλά και οι περισσότερες κοινές δραστηριότητες. Δεν πήγαιναν μαζί κινηματογράφο ή θέατρο, δεν κανόνιζαν εκδρομές για το ΣΚ, απέφευγαν ακόμα και να τρώνε μαζί σε καθημερινή βάση.

Και κάπως έτσι, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η παντελής αποχή από το σεξ ζευγαριών κάτω των 60 ετών, ισούται με ένα άτυπο διαζύγιο από την αληθινά "κοινή" ζωή.

ΠΗΓΗ

verywellmind


Σχετικά Άρθρα