ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τι προηγείται στις νεοσύστατες σχέσεις; Ο έρωτας ή το σεξ;

08 Απριλίου 2022, 18:00

images

"Το σεξ" απαντούν νέοι και λιγότερο νέοι καθώς για να φτάσει κάποιος στο σημείο να είναι πραγματικά ερωτευμένος πρέπει να έχει γνωρίσει καλά σε όλα τα επίπεδα το άλλο πρόσωπο... Αλλά στις μέρες μας, δύο ενήλικες δεν βγαίνουν ραντεβού επί μήνες χωρίς να κάνουν σεξ.

Από την άλλη πλευρά, το σεξ μάς φέρνει πιο κοντά και "πυροδοτεί" το συναίσθημα. Ενώ εάν το ζευγάρι δεν ταιριάζει καθόλου σε αυτόν τον τομέα, όσο συναίσθημα κι αν έχει αναπτύξει το προηγούμενο διάστημα, δεν θα καταφέρει να "χτίσει" μια πετυχημένη σχέση.

Τελικά το σεξ πρέπει να εξισορροπήσει στις λεπτές ισορροπίες κάθε ζευγαριού. Ούτε να αργήσει, ούτε και να γίνει αμέσως, λένε οι σεξολόγοι αλλά και πάλι διατηρούν επιφυλάξεις. Διότι κάθε άνθρωπος, κάθε σχέση και κάθε συνθήκη έχει άλλες δυναμικές. Αν -για παράδειγμα- ένα ζευγάρι γνωρίστηκε σε μία ξένη χώρα ή πόλη και πρόκειται μετά από 2-3 μέρες να επιστρέψει ο καθένας στη βάση του, το σεξ θα ξεκαθαρίσει αν υπάρχει επαρκής ερωτισμός για να συνεχιστεί η προσπάθεια... Αν -από την άλλη πλευρά- είναι συνάδελφοι και βλέπει ο ένας τον άλλον καθημερινά, τότε μπορούν -και ίσως να πρέπει- να καθυστερήσουν για να έχει ξεκαθαριστεί αν πραγματικά θέλουν να κάνουν το επόμενο βήμα.

Σημαντικό ρόλο εξάλλου παίζει η ηλικία, προηγούμενες σχέσεις και το επίπεδο εμπιστοσύνης. Δύο 20χρονοι ωθούνται από τις ορμόνες τους να βιαστούν αλλά αυτό που νιώθουν, μπορεί και να "ξεθυμάνει" γρήγορα. Ενώ δύο 40χρονοι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από σχέσεις και το σεξ, όσο σύντομα κι αν συμβεί, δεν τούς μπερδεύει. 

Η βασική συμβουλή είναι λοιπόν να είμαστε χαλαροί, ανοιχτοί, καλοπροαίρετοι και να αφήσουμε τη φύση να πάρει το δρόμο της χωρίς ούτε να βιαστούμε, ούτε να καθυστερήσουμε τις εξελίξεις!

* Με πληροφορίες από τον Αμερικανικό Κολλέγιο Σεξολογίας.

Σχετικά Άρθρα