ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τι μάς δίδαξε η πανδημία για τις σεξουαλικές μας σχέσεις

18 Δεκεμβρίου 2020, 18:00

images

Λιγότερο σεξ, δυσκολία για νέες σχέσεις αλλά και ευκαιρία για πιο μόνιμες σεξουαλικές και ερωτικές σχέσεις δίνει η πανδημία. 

Το Ινστιτούτο Kinsey στις ΗΠΑ, έκανε μια έρευνα για τις σχέσεις και το σεξ τον περασμένο Μάρτιο και διαπίστωσε ότι περίπου οι μισοί από αυτούς που συμμετείχαν, ήταν λιγότερο σεξουαλικά δραστήριοι από πριν. Το ίδιο συμβαίνει -όπως απέδειξαν έρευνες το καλοκαίρι- στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.

Και αυτό αφορά όχι μόνο τις πιο μικρές ηλικίες αλλά ακόμα και τα άτομα μέσης ηλικίας γύρω στα 40 έτη. Πάντως, η μοναξιά και η έλλειψη συντρόφου επί σειρά πολλών μηνών οδηγεί κάποιους πιο κοντά στη μοναξιά παρά σε πιο τολμηρές επιλογές. Καθώς όπως δείχνουν οι καταγραφές, ακόμα και γυναίκες άνω των 35 ετών είναι λιγότερο πιθανό να υποκύψουν στο one night stand, εξαιτίας του κορωνοϊού. «Περνάω μια χαρά με τον εαυτό μου, μόνη μου. Ο κορωνοϊός με δίδαξε ότι δεν χρειάζεται να είμαι σε μια σχέση για να είμαι ευτυχισμένη», ομολογεί μια 48χρονη φίλη της Τρέισι Κοξ, όπως αναφέρει η ίδια.

Την ίδια ώρα, οι πωλήσεις των sex toys αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Όμως δεν είναι μόνο οι ελεύθεροι και μοναχικοί που κάνουν λιγότερο σεξ αλλά και τα ζευγάρια που ζουν κάτω από την ίδια στέγη αφού τα επίπεδα επιθυμίας έχουν πέσει κατακόρυφα παγκοσμίως. Το άγχος και η κατάθλιψη, τα οικονομικά προβλήματα και η ανασφάλεια πλήττουν αδιακρίτως.  

Η πανδημία έχει επηρεάσει λοιπόν τις σχέσεις και το σεξ με καλούς και κακούς τρόπους... Πρώτα από όλα μας ώθησε να εκτιμήσουμε τις μόνιμες σχέσεις και δη αυτές που μας οδηγούν κάτω από την ίδια στέγη. Από την άλλη πλευρά, όσοι είχαν μία τάση για μοναχικότητα, τώρα το παραέκαναν!

«Ανησυχώ για τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν εφαρμογές για γνωριμίες και είναι τόσο απρόσεκτοι», είχε πει στην Κοξ μια γυναίκα. Όπως περιγράφει η Τρέισι Κοξ στη Daily Mail, κάποιοι της είπαν ότι είχαν αρκετές προτάσεις για one night stand, ακόμα και κατά τη διάρκεια της καραντίνας. «Ακόμα και στη μέση της καραντίνας πολλοί μου πρότειναν να συναντηθούμε. Προσφέρονταν να κάνουμε ποδήλατο ή να περπατήσουμε έτσι ώστε να είμαστε “ασφαλείς” Δεν μπορούσα να το πιστέψω», περιγράφει μια άλλη.

Η Κοξ πάντως θεωρεί, σε κάθε περίπτωση ότι το one night stand θα πρέπει να γίνεται με διαφορετικούς όρους από ότι πριν. «Τα φιλιά είναι ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μεταδοθεί ο κορωνοϊός. Ο κορωνοϊός δεν φαίνεται να μεταδίδεται σεξουαλικά. Παρόλα αυτά, το σεξ σημαίνει στενή επαφή. Αναπνέετε ο ένας πάνω στον άλλο, γίνονται πολλά αγγίγματα. Μπορώ να φανταστώ κάποιους να απολυμαίνονται όταν μπουν στο σπίτι, να κάνουν ντουζ και να φροντίζουν να μη βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά αυτό δεν ακούγεται και τόσο διασκεδαστικό», αναφέρει η Αννα Μουλντόν, πρώην σύμβουλος επιστημονικής πολιτικής στο Υπουργείο Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Vox.

Και συνεχίζει: «Το πρόβλημα με το one-night stand είναι το εξής: Έχει προηγηθεί λίγη συζήτηση ώστε να είναι σίγουροι οι άνθρωποι ότι παίρνουν σωστές αποφάσεις για την υγεία τους». Η ίδια συμβουλεύει ότι όλο αυτό είναι μια ευκαιρία για να εξασκήσουμε λίγο παραπάνω τις ικανότητές μας στο online φλερτ. «Θα έκανα μεγαλύτερες συζητήσεις και ίσως θα απέφευγα τις παρορμητικές αποφάσεις».


Σχετικά Άρθρα