ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τι λάθος κάνει στο σεξ το 70% των ανθρώπων

21 Δεκεμβρίου 2022, 18:00

images

Μιλάμε για το σεξ από την εφηβεία μας. Διαβάζουμε άρθρα, ρωτάμε γονείς και φίλους, πειραματιζόμαστε, αποκτάμε εμπειρίες, αλλά όπως δείχνουν επαναλαμβανόμενες έρευνες, πάντα υπάρχει κάτι που δεν έχουμε καταλάβει καλά!

Οι απορίες είναι αρκετές ακόμα και για ανθρώπους που έχουν ξεπεράσει τα 30 και υποτίθεται έχουν... εντρυφήσει στα θέματα του σεξ. Όπως αποδεικνύουν ωστόσο οι έρευνες, οι περισσότεροι - ένα ποσοστό που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνάει το 70%- δεν έχει καταλάβει τα ζητήματα καθαριότητας πριν και μετά την επαφή.

Η υγιεινή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σεξ, έχει συγκεκριμένους κανόνες, αν θέλουμε να αποφύγουμε περιπέτειες:

Πριν από το σεξ είναι καλό και ...ευγενικό να έχουμε κάνει ένα ντουζ και να έχουμε επικεντρωθεί στην καθαριότητα της ευαίσθητης περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της επαφής είναι σημαντικό να αποφεύγεται η εναλλαγή αγγίγματος -και άρα η μεταφορά βλαβερών μικροοργανισμών- από τον πρωκτό (ακόμα και εντελώς εξωτερικά αυτού), με τα γεννητικά όργανα της γυναίκας. Ακόμα και το απλό άγγιγμα από τη μία περιοχή στην άλλη, μπορεί να μεταφέρει βακτήρια που ενώ δεν προκαλούν κάποια νόσο στο έντερο και διαβιούν φυσιολογικά εκεί, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή λοίμωξη στον κόλπο.

Μετά την επαφή είναι χρήσιμο, ειδικά για τη γυναίκα, να ουρεί και να πλένεται με χλιαρό νερό που θα τρέξει άφθονο από το "τηλέφωνο" του ντουζ απευθείας στα γεννητικά της όργανα. Το ίδιο άλλωστε είναι και για τον άνδρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κάθε λογής σαπούνια και αντισηπτικά μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό από καλό αν τα χρησιμοποιούμε συχνά διότι διαταράσσουν τη φυσιολογική κατάσταση της ευαίσθητης περιοχής.


Σχετικά Άρθρα