ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τι φοβίζει και τι έλκει τους άνδρες στις σημερινές γυναίκες...

16 Αυγούστου 2021, 18:00

images

Οι έξυπνες και δυναμικές γυναίκες προκαλούν τον θαυμασμό ή την απόρριψη στο μέσο άνδρα; Την απάντηση στο ερώτημα προσπάθησε να δώσει η Δρ Wendy L. Patrick, χρησιμοποιώντας την έρευνα της επίκουρης καθηγήτριας Ψυχολογίας, Lora E. Park από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο. Η μελέτη είχε εξετάσει το αντίκτυπο της ευφυΐας στην έλξη που νιώθουν οι άνδρες για τις γυναίκες. 

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι έξυπνες γυναίκες φοβίζουν τους περισσότερους άνδρες αλλά μόνο όταν οι στόχοι τους στην ζωή είναι παρόμοιοι... Αναλυτικά, τα επιστημονικά ευρήματα έδειξαν ότι οι άνδρες μπορούν να θαυμάσουν το μυαλό μιας γυναίκας και παράλληλα να νιώθουν ασφαλείς ακόμη και αν τη θεωρούν εξυπνότερη από τους ίδιους, μόνο όταν δραστηριοποιούνται σε άλλο χώρο. 

Σύμφωνα με το παράδειγμα που χρησιμοποιεί η Δρ Park στη μελέτη, ένας άνδρας συμφωνεί να βγει ραντεβού με μια γυναίκα που συστήνεται ως αθλητική και αστεία. Αν και ο συνδυασμός των δύο χαρακτηριστικών μοιάζει ιδανικός εκ πρώτης όψεως, η εξέλιξη μπορεί και να μην είναι ευχάριστη για τον άνδρα αν περνώντας από το θεωρητικό στο πρακτικό μέρος, έναν αγώνα γκολφ επί παραδείγματι, η γυναίκα αποδειχθεί ισχυρότερη. Έτσι, ο αρχικός ενθουσιασμός από την αρχική περιγραφή θα αντικατασταθεί από ένα αίσθημα απειλής. Αν όμως ο ίδιος ο άνδρας είναι καλός στο γκολφ αλλά η γυναίκα με την οποία βγήκε ραντεβού είναι καλή στο τέννις, το οποίο εκείνος δεν κατέχει καθόλου, τότε δεν νιώθει να απειλείται...

Επίσης, δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τις γυναίκες με υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Όπως εξηγεί η Δρ Patrick, στην πραγματική ζωή και με τη μεσολάβηση του χρόνου, η έλξη προκύπτει από ένα συνδυασμό στοιχείων που ενισχύουν το αίσθημα της συνεργασίας, παρά του ανταγωνισμού. Αλλά κι εδώ η προϋπόθεση είναι ότι ο άνδρας θα είναι και εκείνος έξυπνος και ισορροπημένος ψυχολογικά ώστε να δώσει τον χρόνο στην σχέση να αναπτυχθεί και να δοκιμαστεί!

Σχετικά Άρθρα