ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τι ενοχλεί περισσότερο τους άνδρες και τι τις γυναίκες στις ερωτικές σχέσεις

30 Νοεμβρίου 2022, 18:00

images

Όλοι προσδοκούμε να βρούμε το σύντροφο των ονείρων μας. Αν βέβαια τα όνειρά μας είναι συγκεκριμένα κι αν ο άνθρωπος που ψάχνουμε... υπάρχει! Σε έρευνα που εκπονήθηκε σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, νέοι μεταξύ 20 και 30 ετών ρωτήθηκαν ποιο χαρακτηριστικό δεν αντέχουν σε ένα νέο ερωτικό σύντροφο και οδηγούνται εξαιτίας του στο χωρισμό. Οι απαντήσεις θα σάς κάνουν να εκπλαγείτε!

Νούμερο 1 πιο συχνή απάντηση από τους άνδρες μη καπνιστές είναι ότι δεν αντέχουν μία γυναίκα που μυρίζει τσιγάρο! Στους καπνιστές, η αντίστοιχη απάντηση είναι ότι δεν αντέχουν μία γυναίκα που δεν έχει κάνει αποτρίχωση!

Στις γυναίκες, η νούμερο 1 απάντηση σε ποσοστό που άγγιξε το 75% ήταν ότι δεν αντέχουν τον τύπο του υπερόπτη, "εξυπνάκια" που τα ξέρει όλα και δεν μπορεί να κάνει έναν ήρεμο διάλογο. Το νούμερο δύο αποτρεπτικό χαρακτηριστικό στις γυναίκες -με ελάχιστα χαμηλότερο ποσοστό από το πρώτο-, ήταν ότι δεν μπορούν να συσχετιστούν με κάποιον που δεν είναι πάντα καθαρός και δεν φοράει καθαρά ρούχα.

Και στα δύο φύλα, όπως και σε εκπροσώπους της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ που συμμετείχαν στην έρευνα, τα πιο συχνά χαρακτηριστικά που θεωρούνται αποτρεπτικά για σχέση είναι: Η επιθετική συμπεριφορά, η κακή υγιεινή, η υπεροψία αλλά και το κιτς στυλ στην εξωτερική εμφάνιση με υπερβολές και ετερόκλητα στοιχεία. 

Αντίθετα από αυτό που θα περίμενε κάποιος, η μικρότερη και η μεγαλύτερη ηλικία, η οικονομική κατάσταση, το επάγγελμα, το σωματικό βάρος και τα χαρακτηριστικά του προσώπου δεν αξιολογήθηκαν ως τα πιο σημαντικά και εμφανίστηκαν αρκετά πιο χαμηλά στη λίστα με αυτά που διατηρούν ή χαλούν μία σχέση!


Σχετικά Άρθρα