ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τι είναι το ταντρικό σεξ και ποιες οι βασικές αρχές του

12 Μαρτίου 2020, 18:00

images

Πίσω από την τάντρα κρύβεται μια ολόκληρη φιλοσοφία με συγκεκριμένο τρόπο αναπνοής αυτογνωσία, χαλάρωση και έλεγχο των μυών του σώματος.  

Η παράδοσή της θεωρεί ως δεδομένο ότι οι άνδρες και οι γυναίκες προσεγγίζουν το σεξ με διαφορετικό τρόπο με τους άνδρες να αντλούν την σεξουαλική ενέργεια από τα γεννητικά όργανα, ενώ για τις γυναίκες να την αντλούν από την καρδιά. 

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της, όλοι είμαστε γεμάτοι με σεξουαλική ενέργεια. Αλλά οι περισσότεροι δεν έχουμε μάθει να χρησιμοποιούμε σωστά την ενέργεια αυτή. Όπως υποστηρίζουν μάλιστα, για όσοι θέλουν να εξασκήσουν την τάντρα και το ταντρικό σεξ, το πρώτο βήμα είναι η συνειδητοποίηση της αναπνοής.

Η διαδικασία ελέγχου της αναπνοής και της σεξουαλικής ενέργειας ξεκινά με διαλογισμό και εστίαση στην αναπνοή. 

Για τα ζευγάρια που έχουν απομακρυνθεί ερωτικά, η τάντρα συστήνει την άσκηση καρδιά με καρδιά. Γίνεται ως εξής: Κάθονται οι δύο στο πάτωμα, ο ένας απέναντι στον άλλο. Τοποθετεί το δεξί χέρι ο καθένας πάνω στην καρδιά του άλλου και κατευθύνει το βλέμμα στο αριστερό μάτι του άλλου.

Στην συνέχεια συγχρονίζουν την αναπνοή  εισπνέοντας και εκπνέοντας ταυτόχρονα από τη μύτη. Μετά από λίγα λεπτά σταματούν την άσκηση και συζητούν πως ένιωσαν. Την επαναλαμβάνουν τακτικά και λέγεται ότι κάποιοι βλέπουν αποτελέσματα.


Σχετικά Άρθρα