ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τι είναι το summer shading και ποιους αφορά

25 Αυγούστου 2023, 18:00

images

Το summer shading είναι το ακριβώς αντίθετο της cuffing season που έρχεται γύρω στον Οκτώβρη και γεννά την ανάγκη σου να μπεις σε σχέση. Είναι δηλαδή η εσωτερική ανάγκη να μείνεις μόνος- η και να περάσεις χωρίς "προβλήματα" και ...συμβιβασμούς τις καλοκαιρινές διακοπές.

Είτε το συνειδητοποιούν είτε όχι, κάποιοι άνθρωποι προτιμούν να είναι μόνοι το καλοκαίρι για να πάνε όπου θέλουν και να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να χρειαστεί να συμβιβαστούν με τα "θέλω" ενός άλλου προσώπου...

Το θέμα βέβαια είναι πιο βαθύ καθώς οι περισσότεροι πάνε διακοπές με φίλους που κι αυτοί έχουν τις προτιμήσεις και τις αντιρρήσεις τους. Άρα υπάρχει βαθύτερο αίτιο, που είναι η μόνιμη φοβία για τις σχέσεις και τη δέσμευση.

Είναι δηλαδή άλλη μία, εποχική, δικαιολογία για να μην έρθουν κοντά ερωτικά και ψυχολογικά με έναν άνθρωπο και να μην δεσμευτούν.

Τελικά το summer shading δεν είναι κάτι κακό ή επιζήμιο για όσους το εφαρμόζουν. Απλώς δείχνει ότι δεν θέλουν τις σχέσεις και τη σταθερότητα στην προσωπική ζωή. Καλό είναι αυτό να το γνωρίζουν και να ζητήσουν βοήθεια εφόσον τους ενοχλεί καθώς τελικά καμία εποχή δεν είναι κατάλληλη αν δεν είμαστε εμείς έτοιμοι!

Σχετικά Άρθρα