ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τι είναι το lust language και πως μπορεί να βοηθήσει τις ερωτικές μας σχέσεις

10 Ιανουαρίου 2024, 18:00

images

Μπορεί να είμαστε εξοικειωμένοι με τις γλώσσες αγάπης (love languages), έναν δημοφιλή τρόπο σκέψης για το πώς οι άνθρωποι ανταποκρίνονται σε ευγενείς χειρονομίες, όπως το να μας αφιερώνουν ποιοτικό χρόνο. Αλλά ξέρατε ότι υπάρχει επίσης μία εκδοχή αυτής της ιδέας που εστιάζει στο σεξ και αφορά στα ζευγάρια; Ονομάζονται γλώσσες του πόθου (lust languages) και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την κρεβατοκάμαρα και όχι μόνο.

Ακριβώς όπως οι γλώσσες αγάπης στοχεύουν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τον σύντροφό σας και τον τρόπο με τον οποίο εκφράζει και βιώνει την αγάπη, οι γλώσσες πόθου μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε την οπτική και τις προτιμήσεις του στο σεξουαλικό τομέα.

«Το να καταλάβετε ποια είναι η γλώσσα του πόθου του συντρόφου σας είναι πολύ σημαντικό», λέει η Stephanie Sigler, σεξοθεραπεύτρια και ειδικός σε θέματα οικειότητας, γιατί όλα έχουν να κάνουν με το «τι θέλουν να λάβουν».

Η γλώσσα του πόθου σας είναι η γλώσσα που «μιλάει για τη διέγερσή σας», εξηγεί η Joy Berkheimer, σεξολόγος και θεραπεύτρια γάμου και οικογένειας. «Είναι ο τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλός σας και το σώμα σας λαμβάνουν το μήνυμα ότι θέλετε να συνδεθείτε πιο βαθιά με κάποιον».

Έτσι, αν μιλάτε αυτή τη γλώσσα, εξηγεί, είναι πιο πιθανό να μπορέσετε να κάνετε τον σύντροφό σας να κινηθεί προς το μέρος σας και να αυξήσετε τον ενθουσιασμό και την οικειότητα. Αντίθετα, εάν δεν μιλάτε τη γλώσσα του, μπορεί να «αισθανθείτε απογοήτευση επειδή νομίζετε ότι λέτε κάτι που υποτίθεται ότι θα τον αφυπνίσει και δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταπόκριση», δηλώνει η ίδια.

"Κάθε φορά που είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε ή να μας ακούσει ή να μας δει ο σύντροφός μας, αυτό θα αυξήσει την εμπιστοσύνη μας στον εαυτό μας και την εμπιστοσύνη στη σχέση μας. Αυξάνει την οικειότητά σας με τον σύντροφό σας", λέει η Berkheimer. "Αισθανόμαστε μία επιβεβαίωση. Αισθανόμαστε ολοκληρωμένοι".

Σχετικά Άρθρα