ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τι είναι η πρόωρη εκσπερμάτιση και πώς αντιμετωπίζεται

23 Αυγούστου 2021, 18:00

images

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι ένα συχνό σεξουαλικό πρόβλημα των αντρών που σήμερα θεωρείται κυρίως ψυχολογικό παρά οργανικό πρόβλημα. Όπως αναφέρουν ωστόσο από το Ινστιτούτο Ουρολογικών Παθήσεων, "παρότι οι περισσότεροι άντρες θα βιώσουν το πρόβλημα περιστασιακά, αρκετοί είναι αυτοί που το έχουν μόνιμα, και προκαλεί πρόβλημα στη σεξουαλική τους ζωή".

Η μόνη οργανική αιτία που έχει συνδεθεί με την εμφάνιση του προβλήματος είναι οι παθήσεις του θυρεοειδή, που, όταν αντιμετωπιστούν, ο έλεγχος της εκσπερμάτισης επανέρχεται. Κατά τα άλλα, οι περισσότερες περιπτώσεις βελτιώνονται με ειδική ψυχολογική υποστήριξη και σεξολογική συμβουλευτική με ασκήσεις

Σε μία προσπάθεια για την αυτοαξιολόγηση των αντρών με πρόωρη εκσπερμάτιση, δημιουργήθηκε από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα ένα ειδικό ερωτηματολόγιο, το Premature Ejaculation Diagnostic Tool (PEDT).

Το ερωτηματολόγιο και η αξιολόγησή του δημοσιεύτηκαν στο έγκυρο Ουρολογικό περιοδικό European Urology (Symonds, Perelman, Althof et al. Development and validation of a premature ejaculation diagnostic tool. European Urology 52 (2007): 565-573).

Κάντε το εδώ και στη συνέχεια επικοινωνήστε τα αποτελέσματα με τον ουρολόγο και έναν ειδικό ψυχολόγο.

Σχετικά Άρθρα