ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τι είναι η μετα-οργασμική νόσος και ποια τα συμπτώματά μας

28 Νοεμβρίου 2022, 18:00

images

Στο σύνδρομο μετα-οργασμικής νόσου, ο άνδρας νιώθει κυριολεκτικά εξοντωμένος μετά τη σεξουαλική πράξη και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζει συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης αμέσως μετά το πέρας της.

Τα συνήθη συμπτώματα περιλαμβάνουν αμέσως μετά την εκσπερμάτιση και μέχρι μισή ώρα μετά να νιώθει ο άνδρας την έντονη κόπωση, να έχει καταρροή από τη μύτη, να πονούν οι μύες τους και γενικά να παρουσιάζει εικόνα ασθενούς με ίωση.

Οι άνδρες που παρουσιάζουν το σύνδρομο αυτό αναπτύσσουν ψυχολογικά προβλήματα και άρνηση για τη σεξουαλική ικανοποίηση καθώς η όποια ικανοποίηση, καταλήγει να τους βγαίνει σε κακό!

Πολλές φορές ντρέπονται να περιγράψουν την κατάσταση σε συντρόφους ή γιατρούς και σηκώνουν το βάρος της νόσου μόνοι τους επί σειρά ετών, κάποιοι ισοβίως. Πρόκειται για λάθος τακτική καθώς -παρότι δεν είναι γνωστή η αιτία πρόκλησης της κατάστασης ούτε έχει βρεθεί θεραπεία- πάντως το μοίρασμα και η συζήτηση κάνει καλό σε όλους.

Έχει παρατηρηθεί σε μελέτες ότι οι άνδρες που συζητούν για το πρόβλημα και δεν σταματούν να κάνουν σεξ εξαιτίας του, έχουν βελτιωμένη κλινική εικόνα σε σχέση με αυτούς που το κρύβουν ή φοβούνται να κάνουν σεξ.

Σχετικά Άρθρα