ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τι βοηθάει και τι υπονομεύει το καλό σεξ στη τρίτη ηλικία

20 Αυγούστου 2020, 18:00

images

Ερευνητές στο Sonoma State University της Καλιφόρνια ζήτησαν από παντρεμένους άνω των 50 ετών να συμμετάσχουν σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο δικτυακό τόπο του NBC News. Περισσότερα από 9.000 άτομα πήραν μέρος, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν πολλά επιμέρους θέματα που αφορούν την σεξουαλική ζωή στη μέση και τρίτη ηλικία. 

Τα αρνητικά που μειώνουν τη συχνότητα και την ικανοποίηση στο σεξ είναι οι διαφορές επιθυμίας στο ζευγάρι, όταν δηλαδή ο ένας επιθυμεί το σεξ πολύ περισσότερο από τον άλλο, η ανία που επέρχεται από την πολύχρονη οικειότητα, η έλλειψη επικοινωνίας σε καθημερινό και συναισθηματικό επίπεδο στο ζευγάρι και η απουσία ρομαντισμού που συνοδεύεται από την καταθλιπτική σκέψη ότι το άτομο είναι πια πολύ μεγάλο για την χαρά του σεξ...

Αντιθέτως, τα θετικά που βελτιώνουν την συχνότητα και την σεξουαλική ικανοποίηση είναι ο συγχρονισμός στην επιθυμία μεταξύ των δύο, η διάθεση για πειραματισμούς, η καλή επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα, οι ωραίες εκδηλώσεις με λόγια ή πράξεις και η μεγαλύτερη διάρκεια στα προκαταρκτικά ώστε να έχουν το χρόνο τα ώριμα σώματα να "ξυπνήσουν".


Σχετικά Άρθρα