ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τι αποφεύγουν τα αγαπημένα ζευγάρια

22 Ιουνίου 2023, 18:00

images

Τα "μυστικά" των ζευγαριών που ζουν επί δεκαετίες μαζί και δηλώνουν ευτυχισμένα, είναι πολλά! Οι περισσότεροι ωστόσο αποφεύγουν να κάνουν κάτι συγκεκριμένο ειδικά τα βράδια...

Δεν πέφτουν για ύπνο παρεξηγημένοι. Φροντίζουν πρώτα να συζητήσουν το όποιο πρόβλημα και -ακόμα κι αν δεν συμφωνούν- λένε μία καλή κουβέντα πριν κλείσουν τα μάτια να κοιμηθούν, του τύπου: "Διαφωνώ μαζί σου αλλά να ξέρεις σε αγαπώ" ή "θα το ξανασυζητήσουμε πιο ήρεμοι αλλά πάρε με τώρα μία αγκαλιά να κοιμηθούμε".

Συγκεκριμένα οι ειδικοί σχέσεων συστήνουν στα ζευγάρια:

-Δώσετε στον εαυτό σας χρόνο ώστε να εκτονωθούν οι εντάσεις από μόνες τους πριν κοιμηθείτε. Ο χρόνος σχεδόν πάντα μας ηρεμεί.

- Κάνετε μία αγκαλιά ή ένα χάδι στο αγαπημένο σας πρόσωπο αγκαλιαστείτε ή κρατήστε ο ένας τα χέρια του άλλου, επιτρέποντας στην ωκυτοκίνη, την «ορμόνη της αγάπης», να απελευθερωθεί και να σάς ηρεμήσει. 

- Αναπνεύστε βαθιά και ηρεμήστε. Η χαλάρωση έρχεται όταν αναπνέουμε αργά, βαθιά και ρυθμικά. Η χαλάρωση και η εσωτερική ηρεμία μάς κάνουν να βλέπουμε τα προβλήματα μικρότερα και μάς αποφορτίζουν.

- Αντί να ξαπλώσετε θυμωμένοι, κάνετε ένα ντουζ, διαβάστε ένα βιβλίο, κάνετε μία σύντομη οικιακή εργασία και ξεχάστε την ένταση που δημιουργήθηκε. Μην περάσετε αμέσως μετά τον καυγά, στο κρεβάτι για ύπνο!

Σχετικά Άρθρα