ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τέσσερα «red flags» μάς καλούν να επανεξετάσουμε κάποιες σχέσεις

24 Ιουλίου 2023, 18:00

images

Πάντοτε στις σχέσεις υπάρχουν ορισμένα σημάδια- καμπανάκια κινδύνου, τα λεγόμενα «red flags», τα οποία θα πρέπει να προβληματίζουν... Ακολουθούν 4 από αυτά, σύμφωνα με ειδικούς ψυχολόγους σχέσεων...

1. Η μη δημοσιοποίηση κοινών στιγμών στα κοινωνικά δίκτυα

Το να μην κοινοποιούν τη σχέση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να σημαίνει ότι δεν σας βλέπουν ως μακροπρόθεσμη επιλογή, ή ότι δεν είναι έτοιμοι να σας παρουσιάσουν στον κόσμο, αναφέρει η Madeleine Mason Roantree, ψυχολόγος γνωριμιών.

Ειδικά εάν ο/η σύντροφός σας χρησιμοποιεί συχνά το Instagram/Twitter/Facebook και έχει εμφανίσει στο παρελθόν παλαιότερη σχέση του στο προφίλ του, η Mason Roantree λέει ότι μπορεί αυτό να είναι κακός οιωνός, αν δεν έχουν δημοσιεύσει ακόμα κάποια προσωπική σας στιγμή

Η μόνη εξαίρεση; Αν διαθέτει μόνο επαγγελματικό λογαριασμό ή είναι τύπος που δεν ασχολείται καθόλου με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

2.  Ένας από εσάς κρατάει μυστικά

Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας κρύβετε κάτι από τον άλλον, αυτό θα προκαλέσει αναπόφευκτη ζημιά στη σχέση σας κάποια στιγμή και είναι  σίγουρο «red flag», λέει ο coach γνωριμιών, James Preece.

«Δεν χρειάζεται να μοιραζόμαστε κάθε μικρή σκέψη με τον σύντροφό μας. Αλλά αν κάποιος από εσάς έχει κάτι σημαντικό στο μυαλό του που κρύβει, τότε θα είναι προβληματικό γιατί το να κρατάτε μυστικά μπορεί να επηρεάσει την ευτυχία σας και η ιδέα να «σας ανακαλύψουν» μπορεί να προκαλέσει παράνοια και λογομαχίες».

Πρόσφατη έρευνα από τον ιστότοπο γνωριμιών Elite Singles οδήγησε στο συμπέρασμα ότι το 34% των ανθρώπων πιστεύουν ότι το να μοιράζονται μυστικά είναι σημαντικό μέρος της δημιουργίας ενός οικείου δεσμού, επομένως υπάρχουν οφέλη και από το να είστε ανοιχτό βιβλίο.

3. Δεν γίνονται υποχωρήσεις και από τους δύο

Δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσετε σε όλα με τον σύντροφό σας, αυτό είναι δεδομένο. Αλλά το να μάθετε να βρίσκετε μια μέση λύση και τρόπους συμβιβασμού σε βασικά ζητήματα, είναι εξαιρετικά σημαντικό για να ευδοκιμήσει μια σχέση, εξηγεί ο Preece.

Εάν παρατηρήσετε ότι εσείς και ο σύντροφός σας θεωρείτε σχεδόν αδύνατο το να συμβιβαστείτε, ίσως κάποιος από εσάς αρνείται να υποχωρήσει σε ένα συγκεκριμένο θέμα και τότε μπορεί να υπάρχει κάποιο αρκετά «σοβαρό λάθος στη σχέση σας», προσθέτει ο Preece.

4. Οι φίλοι ή η οικογένειά σας, τους απεχθάνονται

Αν οι άνθρωποι που σας γνωρίζουν καλύτερα δεν συμπαθούν τον σύντροφό σας, είναι ένα προφανές «red flag», λέει ο Preece. Αν, λοιπόν, αρχίσετε να λαμβάνετε περισσότερα αρνητικά σχόλια  από τους φίλους και τα μέλη της οικογένειάς σας, μπορεί να θέλετε να επαναξιολογήσετε τη σχέση σας.



Σχετικά Άρθρα